Dette fant politiet i razziaene mot «Skrue»

Armbåndsur og gullsmykker verdt hundretusener.

LIKER DYRE KLOKKER: Flere luksus-armbåndsur, blant annet av merkene Rolex og Omega, er beslaglagt i ulike ransakinger med tilknytning til Imran Saber. Foto: POLITIET
LIKER DYRE KLOKKER: Flere luksus-armbåndsur, blant annet av merkene Rolex og Omega, er beslaglagt i ulike ransakinger med tilknytning til Imran Saber. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag startet den omfattende heleri-rettssaken mot straffedømte Imran Saber (37), kjent i Oslos kriminelle miljøer som «Skrue».

Hoveddelen av tiltalen handler om at Saber i perioden 1999-2009 skal ha disponert minst 4,4 millioner kroner som ifølge påtalemyndigheten har vært utbytte fra kriminalitet. Saber nekter straffskyld.

- Beregningen er konservativ. Flere forhold taler for et betydelig høyere forbruk enn det som framgår av vår forbruksanalyse, sa aktor Asmund Riegels i sitt innledningsforedrag i dag.

Også Sabers mor og bror er på tiltalebenken, fordi de knyttes til befatning med deler av Sabers pengestrømmer. Broren er bare tiltalt for en transaksjon som skjedde for tolv år siden. Alle de tre tiltalte nekter straffskyld.

Rolex og gullkjeder Saber-familien har vært etterforsket helt siden 2004, og i perioden har det vært flere ransakinger på ulike tidspunkter der politiet har funnet verdigjenstander som nå knyttes til Imran Sabers «merforbruk» og livsførsel.

I retten i dag la aktor Asmund Riegels fram beslagbilder av en rekke dyre armbåndsur, tunge gullkjeder og andre smykker som ble funnet enten i boliger eller bankbokser disponert av Saber eller de medtiltalte familiemedlemmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer