Dette får de

TRONDHEIM (Dagbladet): Om de ikke får like mange gaver som kronprinsparet, kan ekteparet Behn være sikre på at det kommer en flom av bryllupsgaver også til dem. Her er noen av tingene de kan vente seg å finne på den lange gavelista:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • KUNSTVERK: Brudgommens hjemkommune, Moss, skal selvsagt gi en gave til brudeparet. Ordfører Gretha Kant sier de har merket seg Märtha og Aris store interesse for design og moderne kunst, og at gaven derfor vil bli et kunstverk. Akkurat hva slags kunstverk er ennå ikke bestemt.
  • OPPDALSLØPER: Brit og Per Mellem fra Oppdal er to av de heldige som er trukket ut til å overvære bryllupsseremonien i Nidarosdomen. De søkte om en plass fordi de selv har bryllupsdag 24. mai - og nå vil de gi brudeparet en oppdalsløper i bryllupsgave.
  • OPERAFORESTILLING: Nord-Trøndelag fylke gir Märtha og Ari slottsoperaen Olav Engelbrektsson i bryllupsgave. Den blir vanligvis framført på Steinvikholmen, men Nord-Trøndelag fylke betaler 60000 kroner for å få satt opp en spesialforestilling på Munkholmen lørdag 25. mai, dagen etter vielsen. Benedicte Adrian Mouton og Trond Halstein Moe spiller hovedrollene.
  • BOKGAVE: Ari Behns forfatterkollega, Fredrik Skagen, er invitert både i Nidarosdomen og i regjeringens mottakelse. Han sier til Dagbladet at han ikke har tenkt på noen gave ennå. - Men det må bli noe boklig, i så fall. Noe som kan byttes, sier Skagen.
  • SALT LAKE-MINNE: Paralympics-vinnerne Nils-Erik Ulset, Kjartan Haugen og Siw Vestengen er invitert i regjeringens mottakelse. Haugen sier de vil gi en fellesgave. Ettersom prinsesse Märtha var til stede under konkurransen i Salt Lake, vil de gi brudeparet et minne derfra.
  • SAMISK: Sametingspresident Sven-Roald Nystø sier de ennå ikke har bestemt hva de skal gi Märtha og Ari, men at det vil bli en samisk gave. - Det skal ikke være noen tvil om at den kommer fra samene, sier Nystø.
  • KONGELIG VARIETÉ: Vertskommunen Trondheims bryllupsgave blir kongelig varieté i Olavshallen kvelden før selve bryllupet. Det blir 90 aktører på scenen, med Randi Stene, Morten Abel og Sondre Lerche som de største navnene. Kommunen står for 300000 kroner av utgiftene til showet.
  • KUNSTUTSTILLING: Trondhjems Kunstforenings gave til brudeparet blir en utstilling med bilder fra kroninger og signinger. «Kongehuset og den gamle stad» er arbeidstittelen for utstillingen, som åpnes en ukes tid før bryllupet.
  • FOTBALLBILLETTER: Den fotballinteresserte Ari Behn har kanskje fått den beste bryllupsgaven allerede: Moss Fotballklubb har gitt både ham og hans tilkomne livsvarige plassbilletter på Melløs Stadion.
  • BRYLLUPSSANG: Alle trønderske bryllup har bryllupssanger, gjerne med litt artige poeng til brudeparet. Nå har NRK Nord- og Sør-Trøndelag invitert sine lyttere til å skrive en bryllupssang til ekteparet Behn. En rekke forslag har kommet inn, og en jury skal finne fram til den beste sangen.