Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette får du av sjefen til jul

Om du fortsatt lurer på hva du får bør du holde deg unna denne artikkelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Beklager, vi klarte ikke å holde oss. Firmanissen spør om du har vært snill i år også, og tusenvis av norske ansatte skal belønnes. 

Friskusgave

I Statoil har de rundt 10 000 ansatte i Norge som de er opptatt av at er i form. Og disse får i år en turpakke.

- Pakken inneholder en termos, lykt, sitteunderlag og litt slikt forskjellig, sier Knut Tjosevik i personavdelingen til Dagbladet.no.

Hydro på sin side har 36 000 ansatte i hele verden. Alle disse får nok ikke årets gavekort, men i olje- og energiavdelingaens 3500 ansatte kan handle det de vil:

- Folk får en julehilsen fra sjefen og et elektronisk gavekort. Det er på 500 kroner, forteller personaldirektør i Hydro drift Roger Vikan, som gjerne vil la folk kjøpe det de vil selv.

- Vi gir et Rørospledd, sier Storebrands konserndirektør Erik Råd Herlofsen til Dagbladet.no. Og det er antakelig et smart valg, for et slikt deilig pledd var med i lista over Dagbladet.nos beste julegavetips i år.

BEGRENSET OPPAD: Svært mange norske arbeidstakere får en gave fra bedriften til jul. De fleste bedrifter holder seg til rundt 500 kroner, slik slipper de ansatte å skatte for gaven. Foto: SCANPIX
BEGRENSET OPPAD: Svært mange norske arbeidstakere får en gave fra bedriften til jul. De fleste bedrifter holder seg til rundt 500 kroner, slik slipper de ansatte å skatte for gaven. Foto: SCANPIX Vis mer

 I fjor fikk de ansatte en ryggsekk med firmalogo, og året før der en vindjakke.

Årvisst i VG

Dagbladets konkurrent VG sluntrer ikke unna med julegavene. Der i huset opplyser personaldirektør Øyvind Næss at de også liker å sette sitt VG-preg på gavene.

- I år gir vi bort to spesialdesignede Hadelandglass. Det er en av VGs designere som har laget dekoren på det, sier Næss til Dagbladet.no.

I Dagbladet avslører personaldirektør Ingebjørg Ubostad at Dagbladet er ørlite større enn VG under juletreet.

- De ansatte får en bok om vin, «Vin - helt enkelt» og to vinglass fra Hadeland med motiver av Stabell.

Gir av seg selv

Kraft Foods, som blant annet eier godteriprodusenten Freia, gir alle sine ansatte en eske med det de selv produserer oppi.

- Det kan være kaffe, potetgull, melkesjokolade og forskjellig annet, sier personalsjef Tom Arne Grødtlien i konsernet.

I konkurrenten Nidar er også en pakke med konsernets egne produkter.

- Vi gir bort Orklapakken, med ulike produkter fra Stabburet, Lilleborg, Nidar også videre, sjokolade, mat, såpe, forteller personalsjef Bertil Kvam, som desverre må avvise at Orklaeide Dagbladet pleier å være med i pakka.

Forente i gaver

- Vi skal gi bort kunst i år, sier en halvhemmelighetsfull Tone Finni i NHO. Først i slutten av uka leveres gavene ut i organisasjonen som imotsetning til det mange kanskje tror, ikke slår mer på stortromma enn andre. I fjor var det en bok til jul, mens dekketallerkner og vinglass har vært vanlig tidligere.

I motparten LO forteller informasjonssjef Jenny Ann Hammerø at deres ansatte får et gavekort på 400 kroner.

Kjører på

I administrasjonen til NorWay Bussekspress er det vin.

- En god flaske rødvin, opplyser fungerende direktør Hilde Fjell. I tillegg har de utropt årets ansatte som får et reisegavekort fra Apollo.

I NSB kom julegaven allerede i september i år, da jernbanen fyllte 150 år.

- En bok om jernbanen i Norge i 150 år, sier forhandlingsdirektør Roald Mikkelsen.

Ulikt og likt

Ullevål sykehus opplyser at de ikke gir sine ansatte julegave, mens hos Rikshospitalet er dette en årviss begivenhet. I år som i fjor dreier det seg om en CD.

I Bergen kommune har de ikke hatt julegaver de siste 20 åra. Mens hos Statsministerens kontor er det bare en liten syvende sans, «om det kan kalles julegave da», spør informasjonssjef Øyvind Østang.

Bjellene ringer

I Telenor har de fått opp koken i år. I 2002 gikk innsparingene ut over julegavene, men i år er de på plass igjen.

- Vi gir bort en bruksgjenstand, noe de ansatte har bruk for, sier informasjonssjef Dag Melgaard, som ikke vil ut med mer.

I Netcom satser de på noe nytt i år. Julegavepengene går til SOS Barnebyer.

- I år har vi valgt å gi vår julegave til de ansatte til et prosjekt i Zambia. De har nå fått blant annet 1000 ullpledd, sier kommunikasjonskonsulent Nina Kersten Nilsen.

En strøm av glede

- De ansatte får en bok, Frank Beck, «Det er meg det kommer an på» og to håndklær med firmalogo på, forteller informasjonskonsulent Ragnhild Børresen i Eidsiva energi. Energiselskapet håper den skal virke inspirerende. Og her i gården prøver de å kjøpe nyttige gaver. Før om åra har det ofte vært julemat inni pakkene.

TV-gaver

- En fin peislighter og en flaske vin, lyder beskjeden fra TV2s personaldirektør Marit Gunnestad. TVNorge har fått kikkert, genser, grafikk tidligere om åra. Årest julegave er en hemmelighet så langt.

LOMMELYKT:</B> Er med i Statoils turpakke som de ansatte får i år.
<B>VINGLASS:</B> Spesialdesignede Hadelandglass er gaven både i VG og Dagbladet i år.
HVA KAN DET VÆRE?</B> Julegave fra sjefen, like spennende hvert år. Hva fikk du? <a href="mailto:ame@dagbladet.no">mail oss!</a>
KIKKERT:</B> TVNorge-ansatte har det allerede.
VIN: Sjefer gir gjerne en flaske til sine ansatte til jul. I TV2, for eksempel, blir det det i år.
GODTERI:</B> Freia og Nidar gir bort egne produkter.
INSPIRASJONSBOK:</B> Eidsiva energi Frank Becks «Det er meg det kommer an på».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media