Dette får Røkke for fem milliarder

Med fem milliarder i lomma fra et eventuelt Scancem-salg kan Kjell Inge Røkke velge og vrake i store foretak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe som passer for meg?

For eksempel var Elkjøp i går børsnotert til to milliarder kroner, Steen & Strøm til tre milliarder og Narvesen til to milliarder. Olav Thon Eiendom var i går notert til 2,4 milliarder kroner, Ulstein Holding 3,4 milliarder, A-pressen 1 milliard og Veidekke 1,2 milliarder.

Spekulasjonene førte blant annet til at aksjene i Aker Maritime gikk opp med ti prosent. Aker RGI eier allerede 63 prosent av Aker Maritime. Flere sjefanalytikere antyder at Aker RGI ønsker å sikre seg full kontroll i Aker Maritime.

Analytikerne er enige om at Røkke neppe prøver seg på et høyteknologisk selskap. Tradisjonelt har han kjøpt seg inn i skipsverft, fiskeribedrifter eller bedrifter som driver med råvarer.

Kværner får være i fred for Røkke, tror analytikerne. Selskapet er for uforutsigbart for ham. Elkem, Dyno, Norske Skog er mer Røkkes stil. De er modne og oversiktlige industribedrifter.

Analytikerne tror Røkke følger mottoet «Skomaker bli ved din lest» hvis han velger å ta pengene fra sementsalget og shoppe i norsk næringsliv.