17 millioner skal veie opp for HRS-støtte:

Dette fikk Abid Raja for å holde seg for nesa

Slik var budsjett-dealen som sukret pillen da Abid Raja og Venstre måtte svelge den sure HRS-kamelen.

STORTINGSSPILLET: Abid Raja er tilbake på kontoret sitt i presidentfløyen på Stortinget og forteller om avtalen han forhandlet fram under budsjettforhandlingene. Stortingsspillet var en gave til stortingsjubileet. Foto: Bjørn Langsem
STORTINGSSPILLET: Abid Raja er tilbake på kontoret sitt i presidentfløyen på Stortinget og forteller om avtalen han forhandlet fram under budsjettforhandlingene. Stortingsspillet var en gave til stortingsjubileet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke hemmelig at vi i Venstre er imot Human Right Service, sier Abid Raja.

Den frittalende Venstre-politikeren er i dag tilbake på jobb etter sykdommen. I går skværet han opp med partikollega og venstre-leder Trine Skei Grande. De to er enige om å legge krangel og konflikt bak seg.

Nå forteller han om «HRS-dealen», avtalen som sikret 16,9 millioner kroner til organisasjoner som Raja og Venstre støtter, for at de skulle akseptere at kuttet på 500 000 kroner i støtten til Human Right Service kompenseres.

Erna Solberg har bekreftet at støtten til HRS ble kuttet i inkluderingsminister Jan Tore Sanners departement, uten at dette var klarert med Frp. Frp ville ha det reversert, men Venstre sa nei.

- Vi skulle forhandle et budsjett på 1377 milliarder. 500 000 kroner blir i dette bare et rusk i maskineriet, men det er fortsatt et lite rusk, sier Raja.

Var ikke klarert

Avtalen mellom Høyre, Frp og Venstre ble forhandlet fram etter den famøse telefonsamtalen der Grande beskyldte Raja for å undergrave budsjettprosessen og være ute etter henne.

Raja vil ikke gå inn på om dette skjedde fordi Trine Skei Grande hadde kommet med innrømmelser om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer