Skaper sterke reaksjoner:

Dette fikk både Trumps venner og fiender til å reagere

Måtte snu etter massive reaksjoner.

HALV STANG: I to dager flagget Det hvite hus på halv stang etter senatoren John McCains dødsfall. I dag heiste de flagget til topps igjen. Det får både republikanere og demokrater til å reagere. Foto: EPA / NTB Scanpix
HALV STANG: I to dager flagget Det hvite hus på halv stang etter senatoren John McCains dødsfall. I dag heiste de flagget til topps igjen. Det får både republikanere og demokrater til å reagere. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag døde den republikanske nestoren, tidligere presidentkandidaten og Arizona-senatoren John McCain, 81 år gammel, av en aggressiv form for hjernekreft.

De siste dagene har både politiske motstandere og allierte hyllet senatoren. Blant andre de tidligere presidentene Barack Obama og George W. Bush.

Mandag morgen lokal tid ble imidlertid flaggene ved Det hvite hus heist tilbake til topps, etter å bare ha vært senket på halv stang et par dager for å markere bortgangen. Det skapte reaksjoner.

Mandag ettermiddag lokal tid snudde imidlertid Det hvite hus, og firte igjen ned flagget. Bilder den politiske nettavisa The Hill har publisert, viser at flagget igjen står på halv stang.

Trump valgte dermed å gjøre helomvending.

- Til tross for at vi var uenige i fremgangsmåter og politikk, så respekterer jeg John McCains innsats for vårt land, og til hans ære har jeg signert en proklamasjon om at USAs flagg skal vaie på halv stang fram til dagen han skal bisettes, heter det i en kunngjøring fra presidenten mandag.

«Kvalmende»

Praksis ved Det hvite hus er å flagge på halv stang i to dager når kongressmedlemmer går bort, men presidenten har makt til å utvide perioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer