Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette fikk britisk politi til å slå bombealarm

To norske 17-åringer ble i går pågrepet og mistenkt for produksjon av eksplosiver. Etter politiavhør ble de løslatt.

KJEMIKALIER: Dette skal være blant funnene britisk politi gjorde i går etter at de slo full terroralarm i Cambridge i England. Bildet er lagt ut av guttene selv på Facebook. Foto: Privat
KJEMIKALIER: Dette skal være blant funnene britisk politi gjorde i går etter at de slo full terroralarm i Cambridge i England. Bildet er lagt ut av guttene selv på Facebook. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to 17-åringene fra Nord-Norge som i går ble arrestert  i Cambridge i England mistenkt for produksjon av eksplosiver, er løslatt etter avhør.

Guttene, som er utvekslingsstudenter, ble pågrepet av store politistyrker som i går morges rykket ut sammen med militære bombeeksperter til huset til vertsfamilien i Lovell Road i Cambridge. Aksjonen pågikk i fire timer.

Fant kjemikalier Politiet skal ha oppdaget at de hadde bestilt eksplosiver på nettet, og fant mindre mengder kjemikalier under politiaksjonen, ifølge Cambridge News.

Dagbladet har fått tilgang til bilder guttene selv skal ha lagt ut på Facebook, som viser ulike kjemikalier, en detonator og en bildeserie der guttene selv viser effekten av utstyret.

I en pressemelding på nettsiden til Tromsdalen videregående skole, som elevene er på utveksling fra, framkommer det at de mener det trolig dreier seg om «guttestreker».

- De har ikke skjønt hva de har gjort - Ut fra våre opplysninger er ikke denne hendelsen ment på å skape frykt og redsel, men er mer en guttestrek der de involverte ikke har sett konsekvensene av sine handlinger, skriver rektor Toril Hvalryg.

Til Dagbladet utdyper hun at dette er basert på informasjon av folk som kjenner dem godt.

- Jeg vet jo ikke hva som er saken eller hva som er gjort, og jeg var ikke i avhøret, men vi har snakket med folk som kjenner dem. Dette er jo i utgangspunktet ordenlige og greie gutter det ikke er noe tull med, sier Hvalryg.

- Jeg tror ikke de har skjønt hva de har gjort, fortsetter hun.

- Verst for guttene Hun opplyser at de ble løslatt fra politiet seint i går kveld etter å ha blitt avhørt. Etterpå ble de overlatt til foreldrene sine og skolens representanter i England.

- Vi synes dette er en trasig sak, men det er jo verst for guttene. Dette er noe de har gjort på fritida, og ikke relatert til skolesituasjonen deres.

Tromsø-guttene er for tiden på utveksling ved Cambridge Regional College.

Skolen ønsker ikke å sette Dagbladet i kontakt med guttene.

BOMBEUTSTYR: Dette bildet viser en detonator med påfølgende ledninger og et skilt med teksten "Explosive". Foto: Privat
BOMBEUTSTYR: Dette bildet viser en detonator med påfølgende ledninger og et skilt med teksten "Explosive". Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!