Dette fikk britisk politi til å slå bombealarm

To norske 17-åringer ble i går pågrepet og mistenkt for produksjon av eksplosiver. Etter politiavhør ble de løslatt.

KJEMIKALIER: Dette skal være blant funnene britisk politi gjorde i går etter at de slo full terroralarm i Cambridge i England. Bildet er lagt ut av guttene selv på Facebook. Foto: Privat
KJEMIKALIER: Dette skal være blant funnene britisk politi gjorde i går etter at de slo full terroralarm i Cambridge i England. Bildet er lagt ut av guttene selv på Facebook. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to 17-åringene fra Nord-Norge som i går ble arrestert  i Cambridge i England mistenkt for produksjon av eksplosiver, er løslatt etter avhør.

Guttene, som er utvekslingsstudenter, ble pågrepet av store politistyrker som i går morges rykket ut sammen med militære bombeeksperter til huset til vertsfamilien i Lovell Road i Cambridge. Aksjonen pågikk i fire timer.

Fant kjemikalier Politiet skal ha oppdaget at de hadde bestilt eksplosiver på nettet, og fant mindre mengder kjemikalier under politiaksjonen, ifølge Cambridge News.

Dagbladet har fått tilgang til bilder guttene selv skal ha lagt ut på Facebook, som viser ulike kjemikalier, en detonator og en bildeserie der guttene selv viser effekten av utstyret.

I en pressemelding på nettsiden til Tromsdalen videregående skole, som elevene er på utveksling fra, framkommer det at de mener det trolig dreier seg om «guttestreker».

- De har ikke skjønt hva de har gjort - Ut fra våre opplysninger er ikke denne hendelsen ment på å skape frykt og redsel, men er mer en guttestrek der de involverte ikke har sett konsekvensene av sine handlinger, skriver rektor Toril Hvalryg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer