Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette finner jeg meg ikke i

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Olje- og energiminister Åslaug Haga har vært i svært hardt vær den siste tida.

- Fram til 2008 har min integritet aldri vært utfordret, men det siste halvåret har det vært sauset sammen flere historier. Dette finner jeg meg ikke mi, sa Åslaug Haga på en pressekonferanse i formiddag, der hun også fortalte at hun hadde vurdert å fratre stillingen som statsråd.

- På hvilke måte mener du at din intergritet trekkes i tvil?

- Dette har skjedd over tid. I sakene om Arnstad, Terra og OL i Trømsø opplever jeg at det blir presentert et bilde som gjør at jeg tenker på om det er verdt det, sier Haga til Dagbladet.no.

Hun har imildertid bestemt seg for å bli sittende ved Kongens bord.

- Jeg kan ikke forstå at jeg har gjort noe jeg ikke kan stå oppreist for, sier Haga, som ikke vil svare på om hun har drøftet en mulig avgang med statsminister Jens Stoltenberg.

Rammer familien

De siste dagene har flere fotografer og journalister tatt oppstilling utenfor huset til Haga.

BYGGER I HYTT OG VÆR: Ulovlig brygge stabbur og utleie av sistnevnte er bare noe av kontroversene partileder og statsråd Åslaug Haga er blandet inn i de siste årene. Foto: Scanpix
BYGGER I HYTT OG VÆR: Ulovlig brygge stabbur og utleie av sistnevnte er bare noe av kontroversene partileder og statsråd Åslaug Haga er blandet inn i de siste årene. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er vondt for unger at de ikke kan gå nærme vinduene, sier en tydelig beveget minister, som mener at både ektemannen og barna hennes har fått lide for mediekjøret hun selv har vært utsatt for de siste dagene.

Tirsdag skrev VG at ekteparet Haga og Hopland har hatt ei ulovlig brygge ved hytta si i ti år. I går avslørte Dagbladet tre nye forhold der ekteparet har vært på kant med bygningsbestemmelsene.

- Jeg har ikke vært tilstrekkelig oppmerksom på dagligdagse ting, innrømmer Haga på pressekonferansen.

- Det har gitt mange blod på tann, sier hun, og legger til at hun regner med det vil være en nitidig granskning av henne selv og de rundt henne også i dagene framover.

- Ikke godkjent

Senterparti-leder Åslaug Haga har bygd og leid ut et hus på eiendommen sin i Ås ulovlig, men svarte med å skylde på kommunen og dårlig saksbehandling. Dette ble tilbakevist av kommunens bygnings- og reguleringssjef Ivar Gudmundsen.

- Stabburet er ikke godkjent på grunn av de tekniske forskriftene. Det er blant annet for lavt under taket, sier Gudmundsen.

Underdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet uttalte til Dagbladet.no i går  at Stabburet der Haga i flere år har innlosjert leietakere ulovlig er en «brannfelle» og at Hagas opptreden i saken svekker forbrukernes stilling. 

image: - Dette finner jeg meg ikke i

- Mange utleiere ser på kommunenes pålegg som hindringer. En slik sak underbygger at man som huseier kan la være å rette seg etter lover og regler, sa Øines til Dagbladet.no.


Stabburet har bare to små vinduer oppunder mønet. Men det hindret ikke Haga og ektemannen, toppdiplomat Bård Hopland, i å tjene penger på å leie det ut som hybel.

- Hun var selv ansvarlig statsråd for boligpolitikken da dette lovbruddet skjedde. Og det er et lite heldig signal å sende til folk, sa Øines, som til daglig er fagansvarlig for husleie-saker i Forbrukerrådet.

STRIDENS KJERNE</B>: Dette stabburet har Åslaug Haga leid ut på eiendommen sin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!