«Dette finner vi ut av, Jens!»

Kristin Halvorsen har tro på at SV, LO og Jens Stoltenberg vil finne en løsning for å lovfeste retten til heltid.

VIL HA LOVFESTING: Kristin Halvorsen har tro på at SV, LO og Ap skal finne en god løsning som sikrer at særlig kvinner i deltidsstillinger får en lovfestet rett til heltidsstilling. Her fra landsmøtet søndag ettermidddag. Foto: Lise Åserud / Scanpix
VIL HA LOVFESTING: Kristin Halvorsen har tro på at SV, LO og Ap skal finne en god løsning som sikrer at særlig kvinner i deltidsstillinger får en lovfestet rett til heltidsstilling. Her fra landsmøtet søndag ettermidddag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LO-nestleder Gerd Kristiansen mener hun har løsninga som kan lovfeste retten til heltidstilling. Med seg på laget har hun en offensiv SV-leder.

- Dette finner vi ut av, Jens, kan du skrive. Dette er absolutt et interessant forslag fra LO, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

I dag kunne Halvorsen, som var «høy på landsmøte», støtte seg til en rykende fersk uttalelse om at SV vil lovfeste retten til heltid.

Nå går hun ut og støtter LOs forslag til lovendring, som skal opp på LOs sekretariatsmøte i morgen.

- Nå har vi hatt vår diskusjon. Vi ønsker å stramme opp lovverket. LO er absolutt en viktig alliert i denne saken. Så når Ap har hatt sin prosess, får vi ta det derfra, sier hun.

Fortrinnsretten Løsningen LO foreslår innebærer å styrke fortrinnsretten for ansatte i deltidsstillinger når nye jobber utlyses eller ved ledighet i bedriften.

- Vi foreslår at loven skal endres slik at retten til heltid blir reell ved å stryke det forbeholdet om at det ikke skal føre til vesentlig ulempe for bedriften å ansette noen, sier LOs nestleder Gerd Kristiansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer