- BEKLAGELIG: Carl I. Hagens tidligere svigersønn Lars Lindalen, som har tatt det kvinnelige tilnavnet Lise, synes Hagens angrep er ufint. Foto : Christine Heim / NRK
- BEKLAGELIG: Carl I. Hagens tidligere svigersønn Lars Lindalen, som har tatt det kvinnelige tilnavnet Lise, synes Hagens angrep er ufint. Foto : Christine Heim / NRKVis mer

- Dette fører ikke noe godt med seg

Carl I. Hagens tidligere svigersønn Lise Lindalen reagerer sterkt på beskyldningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen gikk i dag til angrep på sin egen ekssvigersønn for å ha stått fram som transperson etter først å ha fått barn med Hagens datter.

I en kronikk i dagens Aftenposten lufter den tidligere Frp-lederen sine meninger. Hagen mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet folk ved at TV-serien «Jentene på Toten» framstiller transer som stakkarslige personer som vi skal synes synd på.

- Beklagelig Hagens ekssvigersønn reagerer sterkt på beskyldningene.

- Jeg synes det er beklagelig at Aftenposten har valgt å trykke dette. Det hører ikke hjemme i en avis, og her har de ikke fulgt god presseskikk.

- Denne diskusjonen hører hjemme et annet sted. Dette fører ikke noe godt med seg, sier Lindalen til Dagbladet.

Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd mener de har vært forsiktige.

- Vi hadde en diskusjon før vi trykket dette. Vi mener Hagen stiller noen viktige spørsmål i sin kronikk, men vi var varsomme i forhold til ikke å nevne navnet på personen dette gjelder.

Haugsgjerd er ikke uten videre enig i at dette tilhører privatsfæren.

- Dette er en person som selv har valgt publisitet gjennom å delta i en tv-serie. Et interessant poeng med Hagens kronikk er hans kritikk av NRKs framstilling, sier Haugsgjerd.

Lindalen hevder at det ikke er riktig som Hagen hevder - at barna fikk vite om hans ønske om kjønnskorrigerende operasjon igjennom TV

- Det er ikke riktig det Hagen sier om mulighet for kjønnkorrigerende operasjon. Det er feil at barna fikk vite dette igjennom tv, sier Lindalen.

Hemmelig til fjerde barn- Det jeg reagerer på er at min tidligere svigersønn først fortalte min datter at han var transseksuell da de ventet barn numer fire sammen. Min datter trodde hun var gift med en mann med vanlig heterofil legning. Han burde ha fortalt om dette fra start.

- Barna blir livredde når far plutselig blir dukker opp som kvinne for å hente dem på skolen, sier Carl I. Hagen til NRK Her og Nå i ettermiddag.

Den tidligere Frp-lederen understreker at han reagerer som far og bestefar, og at hans reaksjon ikke har noe å gjøre med rollen som politikeren.

Og det er svigersønnens hemmelighold han reagerer mot - ikke mot transseksuelle generelt.

I Hagens tilfelle er det datteren, og barna hun har sammen med ekssvigersønnen, det er synd på, slår den tidligere partiformannen i Frp fast.

Hagen skriver at ekssvigersønnen ikke fortalte til Hagens datter at han var transvestitt før hun var blitt gravid med deres siste barn.

- Han forteller i TV-serien at han visste om sin legning fra han var seks år gammel. Da skulle han ha fortalt min datter om sin legning når deres forhold begynte å bli alvorlig, sier Hagen.