- Dette framstår bare som et skuespill

Frp er lite imponert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Per Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsperson i Frp, fulgte dagens pressekonferanse der Jens Stoltenberg og Dag Terje Andersen la fram 13 punkter for en strammere innvandringspolitikk med interesse.

Men etter å ha gått gjennom tiltakene, er han skuffet.

- Dette virket veldig dramatisk, der det ble kalt inn til pressekonferanse med en times varsel og Stoltenberg deltok selv. Men når en ser på realitetene i dette, så er det ikke i nærheten av å være de innstrammingene som er nødvendige, sier Amundsen til Dagbladet.no.

Tiltakene innebærer blant annet at praksis når det gjelder opphold på humanitært grunnlag skal baseres på en individuell behandling, og ikke en gruppevurdering i forhold til det enkelte landområdet.

- At søknadene skal vurderes individuelt burde være en selvfølge, sier Amundsen.

SV har tatt dissens på 8 av de 13 tiltakene. I realiteten er det bare forslag nummer fem, At personer som har opphold på humanitært grunnlag, må ha fire års utdanning eller arbeidserfaring i Norge for at det skal kunne innvilges familiegjenforening eller - etablering, de kan ta dissens på. Det er bare dette tiltaket som krever lovendring:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer