Coronaviruset:

Dette frykter vi mest

Søvnmangel, stress, alkoholbruk og depresjon og er noe av det som kartlegges når man skal finne ut hvilke bekymringer coronapandemien fører til hos nordmenn.

VIRUSFRYKT: Norske forskere ønsker å kartlegge hva det er ved coronaviruset og -pandemien nordmenn er mest redde for. Svarene har allerede begynt å tikke inn. Foto: David Cole / Rex / NTB Scanpix
VIRUSFRYKT: Norske forskere ønsker å kartlegge hva det er ved coronaviruset og -pandemien nordmenn er mest redde for. Svarene har allerede begynt å tikke inn. Foto: David Cole / Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Panikk blant befolkningen, medisinmangel, å måtte føde alene, kollaps i samfunnet, arbeidsledighet, sykdom, død og uro.

Dette er noe av hva nordmenn har listet opp av hva de bekymrer seg for som følge av coronapandemien.

Svarene har de gitt til en forskergruppe fra Oslo universitetssykehus (OUS), Universitetet i Oslo og OsloMet, som kartlegger nettopp hva coronapandemien fører til av bekymringer i befolkningen.

Søvnmangel, stress, alkoholforbruk, depresjon og selvmordstanker er andre stikkord for hva som skal kartlegges.

- Vi synes det er nyttig og interessant å se hvilke bekymringer folk har, men også i hvilken grad man er optimistisk. Vi ønsker rett og slett kunnskap om hvordan folk flest har det under denne krisen, sier prosjektleder og førsteamanuensis Tine Grimholt til Dagbladet.

Ønsker flere svar

Foreløpig har forskerne fått inn 4000 svar, og bare 13 prosent av disse er fra er menn. I tillegg er det bare 9 prosent over 60 år som har svart.

- Vi ønsker oss flere deltakere - så mange som mulig - slik at vi kan få et mest mulig representativt utvalg. Vi ønsker særlig å kunne si mer om hvordan menn har det i denne situasjonen, sier Grimholt, som jobber ved akuttmedisinsk avdeling ved OUS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer