Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette går gjennom i Stortinget

Stoltenberg snur ikke i sykelønnsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg bekreftet i ettermiddag at han har fått brev fra partene i arbeidslivet. Der krever de at regjeringen snur og stanser vedtaket om å endre sykelønna.

- Regjeringen står fast på sin beslutning, det er ingen tvil om at vi trenger sterkere virkemidler for å få ned sykefraværet i arbeidslivet. Partene ble også invitert til å komme med innspill til endringer, samtidig har både Bjarne Håkon Hanssen og jeg tatt selvkritikk for prosessen, sier Stoltenberg til Dagbladet.no.

- Har ikke oppfylt avtalen

Han vil ikke bekrefte at det vil bli innkalt til et nytt møte med partene, men sier regjeringen alltid ønsker dialog.

- Bakgrunnen for at regjeringen har gjennomført de tiltakene som den har er at partene ikke har oppfylt avtalen. Den legger til grunn at sykefraværet skal gå ned, det har isteden gått opp. 100.000 mennesker er hver dag borte fra jobb på grunn av sykdom, det koster bedriftene og samfunnet enorme summer, sier statsministeren.

Han sier utgiftene til sykefravær vil gå opp med 4,5 milliarder kroner fra i år til neste år og at arbeidsgiverne må ta sin del av regninga. Samtidig mener han NHO overdriver når de sier konsekvensene for næringslivet blir dramatiske.

- Samlet sett utgjør de ekstra kostnadene 2,9 milliarder, det er rundt 0,5 prosent av lønnskostnadene i arbeidslivet.

En regjering må handle VG skrev i dag at flertallet for endringene i sykelønnsordningen rakner og at flere stortingsrepresentanter fra AP og SV ikke vil støtte regjeringen. Dette bekymrer ikke statsministeren.

STÅR FAST: Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke legge seg flat for NHO og LO og snu i saken om endringer i sykelønnsordningen. Foto: Scanpix
STÅR FAST: Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke legge seg flat for NHO og LO og snu i saken om endringer i sykelønnsordningen. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette forslaget går gjennom i Stortinget, det er det ingen tvil om, sier Stoltenberg.

Han registerer at arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene er sterkt uenige i hvordan han framstiller avtalen og hvem som har brutt hvilke forpliktelser.

- En regjering må av og til ta ansvar og handle, sier statsminister Jens Stoltenberg.

image: - Dette går gjennom i Stortinget