«Dette går ikke på deg som person. Men at du er en av taterfolket»

Mona Gustavsen ble nektet jobb som drosjesjåfør på grunn av hennes bakgrunn. Nå har hun anmeldt Kongsvinger Taxi for diskriminering.

NEKTES JOBB:  Mona Gustavsen får ikke jobbe som drosjesjåfør. Årsaken hun har fått oppgitt, er at hun er tater og at «massen er skeptiske». Foto: Privat
NEKTES JOBB: Mona Gustavsen får ikke jobbe som drosjesjåfør. Årsaken hun har fått oppgitt, er at hun er tater og at «massen er skeptiske». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mona Gustavsen (49) har politianmeldt Kongsvinger Taxi for diskriminering, skriver avisa Glåmdalen.

- Jeg er innmari såra. Det er bygdefolk som har noe imot tatere. Men jeg har aldri opplevd noe hets eller en tilsvarende situasjon som dette, sier Gustavsen til Dagbladet.

Gustavsen er født og oppvokst i Hedmark, men tilhører romanifolket. Hun er for tida bosatt i Grue, hvor hun har bodd i mange år, opplyser hun til Dagbladet.

- Lynnet til tatere Etter to måneders opplæring gjennom NAV, var det bare bestått kjentmannsprøve og førstehjelpskurs som gjensto, forteller hun. Men da fikk Gustavsen beskjed om at hun ikke kan fullføre opplæringa ved Kongsvinger Taxisentral.

I en tekstmelding Gustavsen skal ha fått fra sjåføren som hadde opplæringa, og som Dagbladet har fått tilgang til, framgår det:

«Vi har i går hatt møte, og vi har måttet si nei til kjøring på deg hos oss. Dette går ikke på deg som person. Men at du er en av taterfolket. Og at vi på grunn av lynnet til tatere ikke tør å ta inn folk som er tatere, på grunn av temperament og det som da kan oppstå hvis det blir en situasjon. Jeg må bare beklage. Du er en aller tiders person. Så jeg ønsker deg alt godt», står det å lese i tekstmeldinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer