FIRE FUNNET DØDE: En omfattende leteaksjon i Hadselfjorden fikk i formiddag et tragisk utfall. Redningsskøyta «Kaptein Skaugen» fant først to omkomne, deretter fant KV «Barentshav» ytterligere to døde. Foto: Kjell-Arne Jenssen
FIRE FUNNET DØDE: En omfattende leteaksjon i Hadselfjorden fikk i formiddag et tragisk utfall. Redningsskøyta «Kaptein Skaugen» fant først to omkomne, deretter fant KV «Barentshav» ytterligere to døde. Foto: Kjell-Arne JenssenVis mer

- Dette går inn på oss alle

Ordføreren i Hadsel snakket selv med pårørende etter båttragedien i dag. I januar ble kommunen sterkt rammet av trafikkulykka i Lavangsdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hadsel kommune satte i 02-tida i natt i gang full kriseberedskap under leteaksjonen i Hadselfjorden der fire mennesker til slutt ble funnet omkommet.

Tre av de døde - en 12 år gammel gutt, hans mor i 30-åra og en mann i 30-åra var bosatt i Melbu i Hadsel, mens også den siste omkomne, en mann i 60-åra, hadde tilknytning til kommunen.

- Dette går inn på oss alle. Nå prøver vi etter beste evne å ta oss av de berørte familiene, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg til Dagbladet.

Han håpet i det lengste at de savnede skulle bli funnet i live.

- Jeg fikk telefon i natt om at leteaksjonen var satt i gang. Så lenge den pågikk hadde vi selvfølgelig håp om et annet utfall, sier Freiberg til Dagbladet.

De pårørende blir i dag tatt hånd om i rådhuset i Stokmarknes av prest, sykepleiere og psykiater fra kommunens kriseteam. Også ordføreren har vært i kontakt med noen av de etterlatte.

- De er svært preget. All som mottar en beskjed om at flere mennesker som står dem nær er døde, har det tungt, sier Freiberg.

Det er bare tre måneder siden Hadsel kommune måtte håndtere en annen tragisk ulykke, da to av kommunens innbyggere - en far og en sønn - døde i den store trafikkulykka i Lavangsdalen i Troms der fem omkom i januar.

- Alle som hører om hva som har rammet disse familiene blir berørt, særlig når vi har flere store tragedier på så kort tid, sier ordføreren.

- STERKT PREGET: Ordfører Kjell-Børge Freiberg i Hadsel kommune må igjen håndtere en stor, tragisk ulykke. Foto: Eirik H. Urke
- STERKT PREGET: Ordfører Kjell-Børge Freiberg i Hadsel kommune må igjen håndtere en stor, tragisk ulykke. Foto: Eirik H. Urke Vis mer