Byrådsleder Raymond Johansen:

- Dette går som forventet

Byrådsleder Raymond Johansen er imponert over befolkningen i Oslo etter gjenåpningshelga. Men han skjønner også at folk kan bli urolige når de ser medieoppslag om parkfester.

FESTING: Natt til søndag 30. mai var tusenvis av personer samlet utendørs i Oslo for å feste. Video: Jeanette Nyhammer Vik / Snapchat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knallvær og ytterligere gjenåpning av samfunnet førte til mer aktivitet i Oslo i forrige uke. Byrådsleder Raymond Johansen er først og fremst imponert over befolkningen, men skjønner at folk kan bli urolige av medieoppslagene.

- Jeg er først og fremst imponert over oslofolk i dag. De aller fleste har tatt den nye friheten med fornuft, og jeg unner virkelig folk gode sommerdager etter et langt og slitsomt år. Barer og restauranter har gode rutiner og passer på at folk følger smittevernreglene, og folk bruker munnbind når de kjører kollektivt, sier Johansen til Dagbladet og fortsetter:

- Vi følger situasjonen tett, og våre folk i både politiet, næringsetaten og beredskapsetaten som har jobbet gjennom helga, sier at dette går som forventet. Det er viktig. Alle ser enkelthendelser, men det er det store bildet som avgjør hvordan dette går.

Parkfester

Natt til søndag kunne operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt fortelle til Dagbladet at minst 1000 personer hadde samlet seg i Frognerparken, og at minst 2000 personer hadde samlet seg på St. Hanshaugen. Stokkli fortalte også at i sistnevnte park, så var det mange unge som åpenbart var beruset og hadde meget dårlig fokus på smittevern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer