Dette gikk galt for Einar Aas. - Han satset stort

Et kraftig fall i nordiske kraftpriser på mandag skal være grunnen til at kraftinvestoren Einar Aas (47) nå risikerer å gå personlig konkurs.

RISIKERER KONKURS: Einar Aas har tapt enorme beløp denne uka, blant annet ble hele porteføljen hans ble tvangssolgt av Nasdaq-børsen i går. Foto: Agder Energi, John T. Pedersen / Dagbladet
RISIKERER KONKURS: Einar Aas har tapt enorme beløp denne uka, blant annet ble hele porteføljen hans ble tvangssolgt av Nasdaq-børsen i går. Foto: Agder Energi, John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det som skjedde på mandag, var at den nordiske kraftprisen falt kraftig samtidig som de tyske kraftprisene steg, sier Steffen Syvertsen, konserndirektør i Agder Energi, til Dagbladet.

- Hvis du da ligger feil i markedet, og har tatt veldig høy risiko, kan du tape veldig mye penger. Og det er det Einar Aas har gjort: Han har satset stort på at prisdifferansen mellom den nordiske og den tyske kraftprisen ville bli redusert igjen, men så gikk prisene feil vei, sier Syvertsen.

«Svært stort personlig tap»

Agder Energi-direktøren forklarer hvorfor den 47-årige kraftspekulanten Einar Aas fra Grimstad - i en årrekke blant nordmennene med mest liknet inntekt og betalt skatt - tidligere i dag brått meldte at hele porteføljen er blitt tvangssolgt av Nasdaq-børsen, med et «svært stort personlig tap» som konsekvens. 47-åringen risikerer nå å bli slått personlig konkurs.

«Mandag 10. september var det ekstraordinære prisendringer i det nordiske og tyske kraftmarkedet. Jeg har hatt for stor posisjon i forhold til likviditeten i markedet, og i løpet av mandagen ble de siste 350 millionene av mine frie likvide midler overført. Dette var ikke tilstrekkelig til å dekke tapet, og tirsdag ble jeg derfor satt under administrasjon av Nasdaq-børsen», forklarer Aas selv i en pressemelding gjengitt av Dagens Næringsliv (DN).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer