Dette gikk galt i norsk politikks skandaleuke

Det skulle være en historisk uke med ny regjering og tre kvinnelige partiledere. I stedet har sexskandaler i alle partiene overskygget det meste.

I SKYGGEN: Statsminister Erna Solberg (H) flankert av finansminister Siv Jensen (Frp) (tv) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da regjeringen ble presentert onsdag. Den nye regjeringen er blitt fullstendig overskygget av skandaler i alle partiene.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I SKYGGEN: Statsminister Erna Solberg (H) flankert av finansminister Siv Jensen (Frp) (tv) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da regjeringen ble presentert onsdag. Den nye regjeringen er blitt fullstendig overskygget av skandaler i alle partiene.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slottsplassen onsdag 17. januar klokka 14.18: En ny regjering kommer ut fra statsrådssalen på Slottet.

I midten av de 20 statsrådene står de tre partilederne som nå er landets tre mektigste politikere. Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande.

Etter noen minutters intens klemming og blomsteroverrekkelser går den nye regjeringen inn igjen på Slottet klokka 14.26.

Men omtrent like raskt som statsrådene hadde blitt presentert, begynte spørsmålene om de mange skandalene å hagle. Den nye regjeringens første presskonferanse ble et intenst kjør mot partilederne og deres håndtering.

Siden har sakene økt i omfang. De tre partilederne står hver for seg i politiske kriser som omhandler voksne tillitspersoners seksuelle omgang med unge mennesker, forslag om trekantsex med en 15-åring og titall varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Og ikke minst har det blitt stilt spørsmål om hvordan partilederne har håndtert de alvorlige sakene innad i partiene.

Hva skjedde egentlig med de tre regjeringspartiene i denne kaosperioden for norsk politikk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer