I DYP KRISE: Venezuela er inne i en svært dyp økonomisk og politisk krise. Hva skjedde i det oljerike landet som gjorde at det kunne gå så galt? Her ei jente med venezeluansk flagg foran sikkerhetsstyrker i landets hovedstad Caracas i januar i år. Foto: REUTERS / Marco Bello / NTB Scanpix
I DYP KRISE: Venezuela er inne i en svært dyp økonomisk og politisk krise. Hva skjedde i det oljerike landet som gjorde at det kunne gå så galt? Her ei jente med venezeluansk flagg foran sikkerhetsstyrker i landets hovedstad Caracas i januar i år. Foto: REUTERS / Marco Bello / NTB ScanpixVis mer

Dette gikk galt i Venezuela

Halvparten lever i ekstrem fattigdom, inflasjon på 15 000 prosent og mangel på basisvarer. Forsker ser ingen vei ut for Venezuelas gjenvalgte president Nicolás Maduro.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Venezuelas president Nicolás Maduro ble natt til mandag «gjenvalgt« til en ny periode, ifølge valgkommisjonen i landet.

Oppmøtet var svært lavt, en rekke opposisjonelle boikottet valget samtidig som en rekke andre nasjoner ikke anerkjenner valget.

Seieren til Maduro var likevel klar. Ifølge valgkommisjonen fikk han 68 prosent av stemme mot hovedutfordrer Henri Falcóns 21 prosent.

Diktatoren Maduro blir sittende ved makta inntil videre - selv om opposisjonen krever gjenvalg. Det skjer samtidig som Venezuela lider under en omfattende økonomisk krise.

Venezuela sliter med skyhøy inflasjon, økende kriminalitet og arbeidsledighet, og mangelen på mat og medisiner er så stor at folk har stormet grensa til Colombia for å kjøpe produkter til en rimeligere pris. I de verste tilfellene har noen valgt å gi bort barna for å kunne overleve.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn