Dette gikk galt i Venezuela

Halvparten lever i ekstrem fattigdom, inflasjon på 15 000 prosent og mangel på basisvarer. Forsker ser ingen vei ut for Venezuelas gjenvalgte president Nicolás Maduro.

I DYP KRISE: Venezuela er inne i en svært dyp økonomisk og politisk krise. Hva skjedde i det oljerike landet som gjorde at det kunne gå så galt? Her ei jente med venezeluansk flagg foran sikkerhetsstyrker i landets hovedstad Caracas i januar i år. Foto: REUTERS / Marco Bello / NTB Scanpix
I DYP KRISE: Venezuela er inne i en svært dyp økonomisk og politisk krise. Hva skjedde i det oljerike landet som gjorde at det kunne gå så galt? Her ei jente med venezeluansk flagg foran sikkerhetsstyrker i landets hovedstad Caracas i januar i år. Foto: REUTERS / Marco Bello / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Venezuelas president Nicolás Maduro ble natt til mandag «gjenvalgt« til en ny periode, ifølge valgkommisjonen i landet.

Oppmøtet var svært lavt, en rekke opposisjonelle boikottet valget samtidig som en rekke andre nasjoner ikke anerkjenner valget.

Seieren til Maduro var likevel klar. Ifølge valgkommisjonen fikk han 68 prosent av stemme mot hovedutfordrer Henri Falcóns 21 prosent.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer