Ullevål sykehus:

Dette gikk galt

Den første ansatte ved Ullevål sykehus hevder å ha insistert på å bli testet for coronaviruset. Sykehuset erkjenner at det var en uheldig avgjørelse å ikke teste vedkommende da personen varslet om symptomer.

CORONAVIRUS: Medisinsk direktør ved Ullevål sykehus erkjenner at den første ansatte som ble smittet, burde ha vært testet tidligere. Foto: Henning Lillegrd/Dagbladet
CORONAVIRUS: Medisinsk direktør ved Ullevål sykehus erkjenner at den første ansatte som ble smittet, burde ha vært testet tidligere. Foto: Henning Lillegrd/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag bekreftet Ullevål sykehus at totalt tre av deres ansatte er blitt smittet med coronaviruset. Søndag formiddag bekrefter sykehuset at ytterligere to ansatte er smittet. Dermed er fem ansatte ved Ullevål sykehus smittet, og totalt 17 personer som er blitt påvist smittet i Norge.

Fredag opplyste sykehuset at en av deres ansatte hadde ankommet Norge fra Nord-Italia i helga. Vedkommende gikk på jobb mandag, men opplevde symptomer på smitte natt til tirsdag. Den ansatte varslet sykehuset, som ikke fant det nødvendig å teste den ansatte.

Smittet lege

Overfor Aftenposten hevder den ansatte at to dager etter å ha varslet sykehuset, så måtte vedkommende insitere på å bli testet for smitte med coronaviruset. Den ansatte skal være en lege, ifølge avisa.

- I ettertid er det lett å se at det ble en veldig uheldig avgjørelse. Vi skulle gjerne ha testet vedkommende slik vi ser saken i dag, men vi kan ikke gjøre noe med det nå, sier medisinsk direktør ved Ullevål sykehus, Hilde Myhren, til Dagbladet.

- Vi vurderte at symptomene ikke var av en slik karakter at det var behov for testing. Vi må huske på at kriteriene for testing tidligere har vært nokså strenge - feber, hoste eller tungpust. I de seinere dagene har det også blitt sagt at luftveissymptomer kan være tilstrekkelig til mistanke om smitte. Men det ble altså ikke vurdert slik i det aktuelle tilfellet at vedkommende skulle testes, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer