Budsjettforhandlingene

Dette gjør at partiene har håp om en løsning på budsjettkrisa

KrF får viktige seiere, men det kan bli vanskelig for Venstre å åpne opp bilpakka.

FORTSATT HÅP: Venstres leder Trine Skei Grande snakket med pressen etter møte med statsministeren på  SMK tirsdag morgen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORTSATT HÅP: Venstres leder Trine Skei Grande snakket med pressen etter møte med statsministeren på SMK tirsdag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Møtet på Statsministerens kontor i morgentimene i dag kan ifølge Frp bli det siste der statsministeren og finansministeren er direkte involvert.

Frp’s finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi medgir at han vil bli overrasket om det ender i brudd med samarbeidspartiene.

- Dagens møte kan ha vært gjennombruddet. Jeg tror det nå er mulig å finne en løsning på finanspolitisk nivå. Så vil det helt sikkert bli behov behov for å avklare oppover, mot våre foresatte, samt endelig beslutning i de respektive stortingsgruppene, sier Hans Andreas Limi, og legger til:

- Vi er litt avventende nå i forhold til hva KrF og Venstre melder tilbake etter å ha studert de svarene vi ga dem ved midnattstider i går. Men forhåpentligvis på basis av det er det nok mulig å nærme seg en løsning i løpet av relativt kort tid.

Venstre er derimot mer avventende, og mener flokene fortsatt er så store at det er et stykke igjen til enighet. En kilde i partiet sier til Dagbladet at det absolutt kan bli behov for nye møter mellom partilederne.

En kilde tett på forhandlingene fortalte til Dagbladet tirsdag morgen at en av konklusjonene etter møtet mellom Erna og Siv mandag kveld, er at bilpakken blir stående uendret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer