Joshua French «Dømt til døden» - foredrag

Dette gjør han nå

Til uka holder Joshua French foredrag om sine opplevelser i kongolesisk fengsel. Kritikken mot foredragene har allerede kommet.

I NORGE: Joshua French ble innlagt på sykehus da han kom hjem til Norge 17. mai ifjor. Bildet er tatt etter at French ble skrevet ut 10. august samme år. Foto: Marie Kvamme-Madsen
I NORGE: Joshua French ble innlagt på sykehus da han kom hjem til Norge 17. mai ifjor. Bildet er tatt etter at French ble skrevet ut 10. august samme år. Foto: Marie Kvamme-Madsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld dukker Joshua French (36) opp blant folk på et offentlig arrangement for første gang siden han kom hjem til Norge for snart halvannet år siden.

Den tidligere soldaten har vernet seg hundre prosent for sin egen helse og veien tilbake mot et normalt liv etter åtte dramatiske år i Kongo med rettssaker og fengsel.

En drept leiesjåfør, spionasjeanklager og dødsfallet til kamerat og kollega Tjostolv Moland har vært blant ingrediensene.

Joshua French' omfattende foredragsturné med hans egen versjon om hva som skjedde i Kongo, starter i Nøtterøy kulturhus med alle 425 plasser solgt til 420 kroner per billett. Åtte av 29 foredrag er allerede utsolgt.

Takker nei til intervjuer

I samråd med sin advokat Hans Marius Graasvold har French bestemt seg for ikke å gi noen personlige intervjuer den nærmeste tida.

Seinest har han takket nei til å delta i NRK Ukeslutt nå lørdag med to tidligere Afrika-korrespondenter for NRK, Halle Jørn Hanssen og Tomm Kristiansen. Halle Jørn Hanssen har kommet med sterke reaksjoner på det han kaller et «renovasjonsprosjekt» av Joshua French.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer