Dette gjør noen av kjendisene når lyset slukker

Det blir putekrig, massasje, romantikk og peiskos under Earth Hour. Hva gjør du?

MASSASJE: Mia Gundersen lover at alt elektronisk støy skal byttes ut med naturlige lyder. Kanskje blir det også massasje... 

Foto: Espen Røst / Dagbladet
MASSASJE: Mia Gundersen lover at alt elektronisk støy skal byttes ut med naturlige lyder. Kanskje blir det også massasje... Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Klokka 20.30 slukker lysene også i Norge for å markere Earth Hour, som for lengst er i gang. Og trolig vil flest kvinner benytte anledningen til å skru av lyset.

Ifølge WWF Norge har 160 kommuner og 350 bedrifter meldt seg på årets mørke klimatime, og som den nordligste byen i verden vil Longyearbyen, som i fjor lot være i frykt for at mørkeleggingen ville gjøre det enklere for isbjørnene å ta over.

Av kjente norske bygg vil du oppleve mørke vinduer på Stortinget, Oslo Børs, Operaen, Nidarosdomen, Holmenkollen, Lerkendal, Oslo Plaza, festninger som Akershus, Bergenhus og Oscarsborg, Isfjord radio på Svalbard og Postgirobygget. Og sikkert mange flere.

WWF Norge har fått noen av landets kjendiser til å fortelle hva de kommer til å gjøre den mørke timen. Og dette har de delt med oss:

Mia Gundersen: — Personlig skal jeg bruke den mørklagte timen til å ta tak i min mann og nyte at det er tid og stillhet til en god samtale, og kanskje en massasje. Etter det får man se! Alt elektronisk støy skal i hvert fall byttes ut med naturlige lyder.

SE OPP: Drillo kjører bil, og vegrer seg litt for å skru av lysene i kveld. Men han lover å tenke på klimaet. 

Foto: ARNT E. FOLVIK
SE OPP: Drillo kjører bil, og vegrer seg litt for å skru av lysene i kveld. Men han lover å tenke på klimaet. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Egil «Drillo» Olsen: — Det er mulig jeg sitter i bilen på vei opp til hytta, så det spørs om jeg kan kjøre en time uten kjørelys. Men jeg skal nok bruke tiden til å tenke og reflektere over klimautfordringene vi står ovenfor.

Jostein Flo: — Det er ikke ofte man har anledning til å være sammen hele familien uten andre distraksjoner, så det blir nok en god familiemiddag med stearinlys på bordet. Og så blir det forhåpentligvis litt romantikk med kona senere.

Vibeke Skofterud: — Jeg må si putekrigen falt i smak! Så jeg går for en ny runde med putekrig under Earth Hour på lørdag. Først slukkes alle lys og så braker det løs med puter.

AV MED TV'N: Nils Vogt legger seg neppe, men lover TV-fri time.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
AV MED TV'N: Nils Vogt legger seg neppe, men lover TV-fri time. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Nils Vogt: — Earth Hour starter 20.30 så det er kanskje litt tidlig å legge seg. Jeg får vel prøve å lage litt koselig stemning hjemme. Hvis det er lov å fyre i peisen så gjør jeg det. Og så skal jeg virkelig nyte at det er helt fri fa TV-en.

Susann Goksør Bjerkrheim: — Det blir å prøve å få ungene tidlig i seng, så jeg får litt kvalitetstid med mannen min for en gangs skyld i løpet av året. Da kan vi ha en romantisk middag med stearinlys for å sette stemningen. Men mannen min, Svein Erik, er ikke så kresen i matveien så det kan godt være en brødskive som står på menyen.

Mari Maurstad: — Det er mulig jeg står på scenen akkurat under Earth Hour-timen, og i så fall må jeg innrømme at jeg håper de lar lyset være på i teateret. Men hvis jeg er hjemme skal selvsagt alt lys slukkes. Da blir det brettspill og teatersport med familien i mørket.

Hva gjør du klokka 20.30? Del dine klimatanker her!

PUTEKRIG: Ny runde med putekrig, lover Vibeke Skofterud. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PUTEKRIG: Ny runde med putekrig, lover Vibeke Skofterud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer