Dette gjør nordmenn på nett

Nyheter og Twitter banker nettpoker og kjendiser.

STORBRUKERE AV SOSIALE MEDIER: Hele 84,3 prosent av alle nordmenn sier at de bruker 30 minutter eller mer på sosiale medier i uken.  Illustrasjonsfoto: SCANPIX
STORBRUKERE AV SOSIALE MEDIER: Hele 84,3 prosent av alle nordmenn sier at de bruker 30 minutter eller mer på sosiale medier i uken. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Nesten halvparten av den norske befolkningen bruker 30 minutter til to timer på nettsurfing hver dag, skal man tro en ny undersøkelse, utført av Microsoft i forkant av lanseringen av selskapets nye nettleser Internet Explorer 8.

Studien tar for seg nettbrukere i syv europeiske land, der i blant Norge.

NyhetshungrigeStore nyhetssteder og sosiale medier slik som Facebook og Twitter topper kategorien over nettsider vi besøker oftest på nettet.

Sammenliknet med de andre europeiske landene i undersøkelsen, er nordmenn de ivrigste leserne av nettnyheter. 24,1 prosent av de spurte oppga at nyhetssteder som BBC og CNN ble hyppigst besøkt, etterfulgt av nettsamfunn (21,2 prosent) og underholdningssider som inkluderer både informasjon- og nedlastningssteder (11,8 prosent).

Gamblingnettsteder med for eksempel nettpoker, kjendis-sider og motenettsteder kommer derimot i bunnen av besøksstatistikken.

Ulike nettvanerDet er tydelig to grupper som utmerker seg når det kommer til daglig nettbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer