Dette gjør veiene livsfarlige i sommer

Politiet advarer. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til manges frustrasjon går ikke turen til hytta like raskt som planlagt, og fristelsen for å gjøre kjappe forbikjøringer kan til tider være ulidelig stor.

Politiet advarer imidlertid ekstra sterkt mot de fristende forbikjøringene i sommerferien, hvor trafikken er særlig intens.

Videoen over er et varsko om hvordan en ulykke kan oppstå dersom en først bestemmer seg for å begi seg ut på en snarvei på veiene.
 
- Forbikjøringer er alltid risikofylte, men ekstra farlige i fellesferien hvor trafikken er spesielt stor. Mange er i tillegg ute på veiene med store kjøretøy, tilhengere og campingvogner som gjør at farlige situasjoner fort kan eskalere, advarer lensmann ved Gol og Hemsedal politikontor.

- Kunne gått veldig galt Da Niclas Måren skulle kjøre til Hemsedal var han vitne til nettopp et stygt eksempel på risikofylt forbikjøring.

- I det jeg passerte svingen på Riksvei 52, møtte en diger trailerbil meg i samme kjørefelt. Føreren hadde åpenbart ikke kontroll og forsøkte å presse personbilen, som i utgangspunktet lå foran seg ut av veien, samtidig som den holdt på å frontkollidere med meg.

Måren ønsket å dele videoen for å gjøre folk på veiene mer observante på denne typen situasjoner.

- Hadde jeg ikke vært våken nok og bremset så fort som jeg gjorde, kunne dette gått veldig galt. Denne typen kjøring er livsfarlig, med tanke på at sjåføren starter en forbikjøring på en strekning vedkommende ikke har oversikt over.

Utålmodig kjøring om sommeren Lensmann Pål Mikkelsrud oppgir at de er spesielt på vakt i sommer for å overvåke trafikkbildet som ofte fortetter seg og kan skape farlige situasjoner på veiene.

- Mange er utålmodige etter å komme fram, spesielt med tanke på den varmen som har vært og fordi mange har barn i bilen. Det er viktig å huske på at en har svært lite å tjene på å gjøre forbikjøringer, og at risikoen er mye større enn de få sekundene med tidsgevinst.

Han advarer spesielt førere av vogntog og store kjøretøy.

- Kjører du bobil eller en trailer blir akselerasjonen svekket, i tillegg til at konsekvensene kan bli mye større på veiene dersom et stort og tungt vogntog settes ut av spill.

Hittil i sommer har statistikken ikke vært unormal for forbikjøringer og ulykker enn tidligere somre. Mikkelsrud anbefaler likevel alle å være ekstra på vakt når de er ute på tur langs de trafikkerte sommerveiene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer