MASSASJE OVER HELE KROPPEN: Bård Hoksrud har forklart til politiet at han fikk massasje over heler kroppen. han har også forklart at han berørte Nicole. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
MASSASJE OVER HELE KROPPEN: Bård Hoksrud har forklart til politiet at han fikk massasje over heler kroppen. han har også forklart at han berørte Nicole. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

- Dette gjorde jeg og Nicole på rommet

Det var full kroppsmassasje, men ikke samleie, forklarte Bård Hoksrud (Frp) til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/OSLO (Dagbladet): I går ble den profilerte stortingsrepresentanten Bård Hoksrud (Frp) avhørt av politiet i Telemark, etter TV 2s avsløring av reisen til Riga.

 - Hoksrud forklarte seg på en måte som tilsa at det fant sted en seksuell handling mellom ham og den prostituerte. Det er snakk om massasje over hele kroppen. Det innbefatter intime kroppsdeler som omfattes av sexkjøpsloven, sier påtaleansvarlig Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Han forklarer på generelt grunnlag at forbudet i sexkjøpsloven omfatter hud-mot-hud-beføling av kjønnsdeler, bryster og rumpe, men at også beføling utenpå klær kan omfattes av loven.
  - Loven gjelder begge veier I politiavhøret erkjente Hoksrud straffskyld etter sexkjøpsloven. Politiet fastholder forelegget til 25 000 kroner og forklarer at seksuell handling etter loven går langt videre enn kjønnslig omgang.

 - Samtidig gjelder loven begge veier. Hva personen som betaler har gjort med personen som får betalt, sier han.

- Avhøret av Hoksrud og hans erkjennelse er det mest sentrale i denne saken. Vi valgte å gi Hoksrud forelegg på bakgrunn av saken slik den i går ble framstilt gjennom media og av Hoksrud selv, sier Kolloen til Dagbladet.

 Kolloen sier at Hoksruds politiforklaring samsvarer med det han uttaler i fredagens papirutgave av Dagbladet.

- Utover dette ønsker jeg ikke å gå mer detaljert inn på Hoksruds forklaring, sier Kolloen til Dagbladet.

- Jeg berørte henne Dagbladet har i formiddag vært i kontakt med Bård Hoksrud. Han ønsker ikke å gå i detalj, men innrømmer overfor Dagbladet at han ikke var en helt passiv kunde.

- Jeg fikk massasje over hele kroppen, og jeg berørte henne. Det har jeg også forklart til politiet, sier Bård Hoksrud til Dagbladet.

Hvordan og hvor han berørte kvinnen, ønsker han ikke å utdype nærmere.

Sexkjøpsloven Slik lyder sexkjøpsloven - straffelovens paragraf 202a:

«Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som a) skaffer seg eller andre seksuell omgang eller handling ved å yte eller avtale vederlag (...)»

Påtaleansvarlig Knut Kolloen forteller til Dagbladet at politiet i en avhørssituasjon stiller flere kontrollspørsmål.

- Hvorfor måtte personen ha massasje midt på natta? Hvorfor måtte man få massasjen på et slikt etablissement som er beskrevet? Hvorfor oppsøkte man heller ikke en profesjonell fysioterapeut om man ønsket en massasje? spør den påtaleansvarlige.

Politiet har ennå ikke fått noe tilbakemelding fra Hoksrud på om han vedtar forelegget.

- Dersom han nekter å vedta det, må vi vurdere ytterligere etterforskning. Det åpner for nye avhør av Hoksrud og andre personer som var med på reisen til Riga og selvfølgelig frøken «Nicole», sier Kolloen til Dagbladet.

Nicole: - Hadde ikke sex Til dagens Dagbladet forteller den prostituerte kvinnen i Riga at hun aldri hadde sex med Hoksrud.

- Jeg hadde ikke sex med denne norske politikeren. Han sa han var gift og hadde familie, og at han ikke ville ha sex, sier kvinnen, som kalle seg Nicole, til Dagbladet.

Kvinnen sier hun utførte klassisk massasje på Hoksrud, men at det ikke var kjønnslig omgang.

- IKKE SEX: Den prostituerte kvinnen som kaller seg Nicole, sier til Dagbladet at hun og Bård Hoksrud ikke hadde sex, men ifølge sexkjøpsloven defineres massasje over hele kroppen som en seksuell handling i dette tilfellet, mener politiet. Foto. HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
- IKKE SEX: Den prostituerte kvinnen som kaller seg Nicole, sier til Dagbladet at hun og Bård Hoksrud ikke hadde sex, men ifølge sexkjøpsloven defineres massasje over hele kroppen som en seksuell handling i dette tilfellet, mener politiet. Foto. HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer