England

Dette gjorde Lotto-vinnerne med pengene

Det britiske ekteparet Kuchczynski vant mer enn 40 millioner kroner i Lotto. Det første de kjøpte var svært beskjedent.

LOTTO-MILLIONÆRER: Helen and Lee Kuchczynski, fra Cumbria nordvest i England, feirer her at de har vunnet over 42 millioner norske kroner. Foto: Danny Lawson / PA / NTB
LOTTO-MILLIONÆRER: Helen and Lee Kuchczynski, fra Cumbria nordvest i England, feirer her at de har vunnet over 42 millioner norske kroner. Foto: Danny Lawson / PA / NTB Vis mer
Publisert

12. juli fikk Helen (58) og Lee Kuchczynski (52) fem tall og én stjerne riktig i lotteriet «Euromillions». Det britiske ekteparet vant hele 3,6 millioner pund. Det tilsvarer mer enn 42 millioner norske kroner.

Lee forteller til den britiske kringkasteren BBC at hans første innkjøp var «en kløpinne».

- Jeg kjøpte en ny kløpinne fordi den gamle knakk, sier han til nyhetsbyrået.

Den ferske lottomillionæren forklarer at den nye kløpinnen tross alt kostet 200 kroner, som er det dobbelte av hva den forrige kostet.

TOK FYR: Bret Havins ble vitne til noe helt spesielt på vei hjem fra jobb. Vis mer

- Sitter du ned?

Heller ikke Helen kan sies å ha slått på stortromma rett etter milliongevinsten. Hun skal nemlig ha gått til innkjøp av «to pakker kattemat», ifølge den sveitsiske avisa Blick.

Helen forteller at hun satt hjemme med datteren (21) da hun mottok en e-post om at hun var lottovinner. Hun trodde først det var svindel, men etter en telefon til det nasjonale lotteriet fikk hun bekreftet at drømmen var blitt virkelighet.

Deretter ringte hun ektemannen, som jobber som lastebilsjåfør.

«Sitter du ned?», skal Helen ha spurt ektemannen over telefonen.

Helen Kuchczynski er blant de få heldige som har kunnet fortelle ektemannen at: - Vi er lotto-millionærer. Foto: Danny Lawson / PA / NTB
Helen Kuchczynski er blant de få heldige som har kunnet fortelle ektemannen at: - Vi er lotto-millionærer. Foto: Danny Lawson / PA / NTB Vis mer

- Vi har vunnet

Lee, som jobber som sjåfør, skal ha svart at han selvsagt satt ned, da han var ute og kjørte lastebil.

Han skal ha respondert med å spørre kona; - Betyr det at jeg kan komme hjem?

«Ja», svarte Helen. Hun sier til Lancaster Guardian at hun er lykkelig over at ektemannen, som har jobbet lange dager som lastebilsjåfør siden 1995, nå kan legge lastebilnøklene på hylla.

I ettertid har ekteparet, som hele livet har vært leietakere, endelig kjøpt seg eget hus. De har også unt seg en ny bil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer