Dette gjorde mest inntrykk på oss i 2010

Askesky over Island og jordskjelv i Haiti opptok oss mest i nyhetsåret som har gått.

HAITI-KATASTROFEN MEST OMTALT: Haiti ble 12. januar rammet av et jordskjelv med styrke 7,0. som drepte 250.000 mennesker og la hovedstaden Port-au-Prince i ruiner. I oktober brøt kolera ut, og siden da har over 1.500 dødd, og epidemien har nådd hovedstaden. Jordskjelvkatastrofen i landet er den mest omtalte saken i norske medier i 2010, med over 19 000 saker i aviser, på nett, radio og på TV, viser ny undersøkelse. Foto: AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
HAITI-KATASTROFEN MEST OMTALT: Haiti ble 12. januar rammet av et jordskjelv med styrke 7,0. som drepte 250.000 mennesker og la hovedstaden Port-au-Prince i ruiner. I oktober brøt kolera ut, og siden da har over 1.500 dødd, og epidemien har nådd hovedstaden. Jordskjelvkatastrofen i landet er den mest omtalte saken i norske medier i 2010, med over 19 000 saker i aviser, på nett, radio og på TV, viser ny undersøkelse. Foto: AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Hva beveget oss nordmenn og gjorde mest inntrykk igjennom nyhetsåret 2010?  

Det spørsmålet har meningsmålingsinstituttet YouGov Norway, kommunikasjonsbyrået PR-operatørene og medieanalysebyrået Retriever spurt i alt 1012 nordmenn om.  

Og svaret? Det som har gjort mest inntrykk i 2010 har vært naturkatastofer slik som jordskjelvet i Haiti, asken over Island, og flommen i Pakistan.  

- Vi nordmenn er kanskje ikke så tabloide som man skulle tro. Vi er et bistandsland, og vi nordmenn er opptatt av det som skjer der ute, forklarer sier kommunikasjonsrådgiver Marius Meltvedt i PR-operatørene.   

Opptatt av askeskyen Den saken som har opptatt oss mest i år er vulkanutbruddet og den påfølgende askeskyen over Island som rammet flytrafikken i Europa, og gjorde flere tusner «aksefaste». Dernest er det jordskjelvet på Haiti og på tredjeplass finner vi Mexico-ulykken.

- Med de sterke bildene vi så fra Haiti, var det ikke rart at det gjorde inntrykk. Askeskyen over Island kom overraskende på oss, og vi i Norge var veldig nære hendelsen - vi er ikke vant til å være så tett på et vulkanutbrudd. Dessuten er vi opptatte av vær. Jeg tror den store oppmerksomheten skyldes en blanding av fascinasjon og bekymring, forklarer Meltvedt.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer