UTE I STORMEN: Reporteren Paul Burt er utendørs for å dekke syklonen «Debbie». Nå har flere Twitter-brukere reagert på reportere som advarer folk mot å gå ut, samtidig som de selv befinner seg utendørs mens de dekker ekstremværet. FOTO: Sunrise
UTE I STORMEN: Reporteren Paul Burt er utendørs for å dekke syklonen «Debbie». Nå har flere Twitter-brukere reagert på reportere som advarer folk mot å gå ut, samtidig som de selv befinner seg utendørs mens de dekker ekstremværet. FOTO: SunriseVis mer

Syklonen «Debbie»

Dette gjorde TV-seerne forbanna: - Skiltet kommer til å kutte av hodet ditt

Syklonen herjer mens journalistene står ute i blåsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt traff syklonen «Debbie» det nordøstlige Australia.

Med vindkast på over 260 kilometer i timen, fulgte omfattende evakuering, stengte skoler og strømstans for over 34 000 hjem.

NASA: En av NASAs satelitter viser utrolige bilder av «Debbie» som herjer i nordøstlige Australia. Video: NASA / Adventuresofdizzy og PaddyMorore via Instagram / Ruptly Vis mer Vis mer Vis mer

- Det er rett og slett for farlig å gjennomføre reparasjoner, sa John Fowler, kommunikasjonssjef for Ergon Energy, om hvorfor folk trolig må belage seg på å være strømløse ut dagen.

Advarte journalistene

Samtidig som stormet herjet, var imidlertid reportere ute i været. Dette fikk Mike Brunker, en representant for de lokale myndighetene i Whitsunday, til å reagere.

Han ba journalistene komme seg innendørs.

- Hvis et skilt blir tatt av et vindkast som går i 120 kilometer i timen, så kommer det til å kutte av hodet ditt. Hvis det skjer på direktesendt TV, hva hadde du tenkt om det?, spør Brunker, ifølge The Guardian.

Kritikk på sosiale medier

Uttalelsen til Mike Brunker ble etterfulgt av et skred av sarkasme på sosiale medier. Der var mange langt fra nådige til TV-kanalenes framferd.

- Får de ekstrapoeng for å stå der ute og se dumme ut, spør en av kritikerne, ifølge Sydney Morning Herald.

- Har kanalene en konkurranse om hvem som kan få journalistene ut i farligst mulige situasjoner, spør en annen.

En tredje kritiserer mediene for å ikke følge sitt eget råd:

- TV-reporter som står utendørs: «hold dere inne», skriver Twitter-brukeren.

Kraftig storm

Så langt er det ikke meldt om noen dødsfall i forbindelse med stormen «Debbie». Dette på tross av at den betegnes som den kraftigste målt i området på 15 år.

Før den kom inn til fastlandet, nådde syklonen Whitsunday-øyene, et populært reisemål ved Great Barrier Reef i delstaten Queensland.

STERK VINDSTYRKE: Reporteren fra kanalen WKMG står inntil en vegg ved en parkeringsplass der lamper og skilt ligger knyst på bakken etter at de første vindkastene fra orkanen Matthew treffer Daytona Beach i Floridai september 2016. Video: WKMG / CNN Vis mer V... Vis mer

Ifølge meteorologene beveger syklonen seg svært sakte. Den kan derfor gjøre skade over forholdsvis lang tid, ifølge NTB.

- Dette er en monstersyklon, sier Queenslands statsminister Annastacia Palaszczuk om uværet som er en syklon av kategori fire.