Dette hadde Anja (21) på seg kvelden hun ble drept

Politiet viser fram antrekket i håp om å få enda flere tips som kan løse drapssaken i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Politiet har nå gått ut med antrekket Anja Weløy Aarseth (21) hadde på seg kvelden hun ble drept på joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund.

21-åringen hadde på seg sorte Nike-tights som går ned til anklene, en rød-oransje Nike-overdel, sort Frank Shorter-treningsjakke med rød sjattering langs skuldrene og ned mot lommene og sorte Adidas-joggesko med sølv-lilla stripe på sidene.

Det er den sorte treningsjakka, som er av eldre modell, som har forsinket politiets mulighet til å vise fram Anjas antrekk.

Det var ventet at de skulle ut med dette under gårsdagens pressekonferanse, men fordi jakka ikke hadde ankommet Ålesund nøyet de seg med å gå ut med en muntlig beskrivelse.

- Håper på tips - Vi viser fram dette antrekket for å sikre at observasjonene folk har gjort faktisk er av henne, og vi håper vi får inn tips som følge av dette, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

FORFRA: Politiet har kledd opp ei dokka i nøyaktig samme klær som Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun forsvant. Foto: Jonas Sverrison Rasch
FORFRA: Politiet har kledd opp ei dokka i nøyaktig samme klær som Anja Weløy Aarseth hadde på seg da hun forsvant. Foto: Jonas Sverrison Rasch Vis mer

- Er det problematisk at man gikk ut med tidligere tidspunkt på når joggeturen trolig startet?

- Vi har hele tida sagt at vi er interessert i informasjon fra onsdag ettermiddag klokka 17 og ut. Jeg tror ikke vi har mistet informasjon som følge av at man antok at treningsturen startet seinere.

Skovly forteller at de nå har tatt 94 avhør av vitner i saken.

- Vi har fremdeles ingen mistenkte i saken, sier han til Dagbladet.

FRA SIDEN: Dette hadde Anja på seg den kvelden hun ble drept. Foto: Jonas Sverrison Rasch
FRA SIDEN: Dette hadde Anja på seg den kvelden hun ble drept. Foto: Jonas Sverrison Rasch Vis mer

Han bekrefter at de får bistand fra Kripos, PST og UP.

- Hvilken kompetanse er dere ute etter fra PST?

- Det er ingen spesiell kompetanse, men PST har meget kompetente etterforskere som vi har bruk for, sier Skovly.

Trolig Anja i bilen Politiadvokat Yngve Skovly forteller at mye nå tyder på at overvåknigsbildene som i går ble offentliggjort, er Anja som kjører til Aksla.

Til tross for at alle eiere av biltypen som kjørte strekningen i går ble bedt om å melde seg, har ingen ringt.

BAKFRA: Dette hadde Anja på seg den kvelden hun ble drept. Foto: Jonas Sverrison Rasch
BAKFRA: Dette hadde Anja på seg den kvelden hun ble drept. Foto: Jonas Sverrison Rasch Vis mer

- Vi har ennå ikke fått opplysninger som tilsier at det er en annen Toyota enn hennes. Hvis det er Anja, kan vi konstatere at joggeturen startet tidligere enn det først ble antatt, sier Skovly til Dagbladet.

Selv om bildene forskyver tidslinja, betyr det ikke at politiet har mistet vitner.

- Ingen betydning - Slik sett har det ikke noe å bety for etterforskningen, siden vi har bedt alle som var der denne kvelden melde seg, nær uavhengig av klokkeslett, sier Skovly, som understreker:

- For det vi vet kan gjerningsmannen ha vært der både tidligere på kvelden, dagen før eller til og med frekventert området.

• Saken oppdateres.

VISTE FRAM: Politiadvokat Yngve Skovly på dagens pressekonferanse hvor Anjas klær ble vist fram. Foto: Jonas Sverrison Rasch
VISTE FRAM: Politiadvokat Yngve Skovly på dagens pressekonferanse hvor Anjas klær ble vist fram. Foto: Jonas Sverrison Rasch Vis mer
DREPT: Da Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept på lørdag, hadde hun vært savnet siden onsdag i forrige uke. Foto: Privat/Familien/NTB Scanpix
DREPT: Da Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept på lørdag, hadde hun vært savnet siden onsdag i forrige uke. Foto: Privat/Familien/NTB Scanpix Vis mer