Dette hadde Bowie (1) i magen

Kunne fått fatale konsekvenser. Sykepleier og hundeier Elisabeth Borenstein ber folk skjerpe seg.

KUNNE GÅTT GALT: Matmor Elisabeth Borenstein og Bowie var ute og gikk tur på Gjettum da hunden svelget et munnbind. Det kunne fått fatale konsekvenser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg så at han tok munnbindet i munnen. Jo mer jeg prøvde å få ham til å slippe det, dess vanskeligere ble det og til slutt svelget han det, forteller matmor Elisabeth Borenstein til Dagbladet.

Hun og Bowie (1) var ute og gikk tur på Gjettum forrige uke da hendelsen skjedde.

HOS VETERINÆR: Bowie (1) var ikke så høy i hatten etter at han måtte kaste opp munnbindet igjen. Foto: Evidensia Bærum Dyrehospital
HOS VETERINÆR: Bowie (1) var ikke så høy i hatten etter at han måtte kaste opp munnbindet igjen. Foto: Evidensia Bærum Dyrehospital Vis mer

- Han er ikke en som svelger alt mulig, og viser ingen interesse for papir. Men munnbind har han vært interessert i tidligere også, sier Borenstein til Dagbladet.

Heldigvis så hun hva som skjedde, og dro straks til veterinæren. Bowie er den første pasienten de får inn med munnbind i magen, men de oppfordrer andre hundeeiere om å være på vakt, og advarer på sin Facebook-side om hendelsen.

- Fatale konsekvenser

Veterinær og daglig leder på Evidensia Bærum dyrehospital, Kjersti Erstad, sier dette i verste fall kunne dette fått fatale konsekvenser.

- Både husdyr og ville dyr kan bli alvorlig syke dersom de spiser et munnbind fordi det kan sette seg fast i fordøyelsessystemet og i verste fall kan det få fatale konsekvenser for dyret.

Heldigvis kom Bowie tidsnok til oss slik at vi fikk hjulpet ham til å kaste det opp før det gikk videre i fordøyelsessystemet.

- Munnbindet har i seg selv ingen skarpe kanter, men hvis det får ligge i magen en stund, kan den lille metallbiten lure seg ut, og den kan gjøre stor skade, forteller Erstad til Dagbladet.

- Skjerpings!

Ifølge Erstad kan kan munnbind lukte spennende for hunder. Hun er redd Bowie er den første av flere kommende pasienter.

- De har en litt annen oppfatning enn oss mennesker om hva som er interessant. De kan lukte mennesker, eller mat og det kan gjøre at hunder som har ekstremt mye bedre luktesans enn oss blir interessert.

GÅR BRA: Matmor Elisabeth Borenstein og Bowie (1). Foto: Privat
GÅR BRA: Matmor Elisabeth Borenstein og Bowie (1). Foto: Privat Vis mer

Elisabeth Borenstein er selv sykepleier og maner til bruk av munnbind i, men ber folk skjerpe seg.

- Det er flott at folk bruker munnbind, men kast det for all ikke i naturen. Det er ikke hyggelig for verken dyr eller mennesker at de ligger rundt og slenger, sier hun og fortsetter:

- Folk må skjerpe seg. Jeg tror ikke de er klar over hva dette kan gjøre med dyr. Ikke er det hyggelig for mennesker å ta på andres munnbind heller, sier Borenstein.

Hun kan fortelle at Bowie (1) raskt kom til hektene igjen, og spretter nå rundt som før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer