Dette hadde du aldri trodd du skulle få se

Raja og Hagen i het omfavnelse etter heftig debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For 10 år siden var Abid Q. Raja et ubeskrevet blad. Det varte helt til han klarte å mase seg til et sete i Per Ståle Lønnings debattprogram på TV2.

Der gikk han rett i strupen på Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen og beskyldte både ham og partiet for å fremme rasisme og fremmedhat.

Mandag kveld lanserte han sin biografi "Talsmann" på litteraturhuset i Oslo. Og ingen ringere enn opponenten fra 10 år tilbake var invitert til debatt om det samme teamet de møttes over den første gangen.

Det ble en ønskereprise for Raja som inledet lanseringen med å lese høyt fra boken om det som skulle lansere Abid Q. Raja som en stemme i samfunnet.

- Det er ikke rimelig å stille krav om at minoriteter skal stå til rette for enkeltindividers handlinger i utlandet, sa Raja til Hagen.

- Vi ønsker forandring. Vi ønsker ikke de samme myterelaterte debattene hvor man bygger opp under polarisering. Vi ønsker å føre dette samfunnet videre, men da må dere innrømme at dere har gjort noe feil, fortsatte Raja med adresse til Hagen.

Men til tross for munnhuggeri og knallharde påstander ble de to vel forlikt til slutt.

Med en god manneklem.

Dette hadde du aldri trodd du skulle få se
<B>LANSERTE BOK:</B> I boken skriver Abid Q. Raja åpenhjertig om oppveksten.