- Dette hadde ikke behøvd å skje

Sendte video til TV-kanal mellom drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I tidsrommet mellom drapene på de to første medstudentene i universitetets internat og nedslaktingen av 30 andre studenter i et av Virginia Techs klasserom, var Cho Seung-Hui  på postkontoret og sendt en pakke til det amerikanske TV-selskapet NBC.

Pakken inneholder skriftlige meldinger, fotografier og videoer.  - Dere tvang meg inn i et hjørne, og ga meg kun en mulighet, sier massedrapsmannen blant annet på videoen.

Forvirret manifest

På videoen kommer Cho med en forvirret, manisfest- liknenede uttalelse. Materialet er usammenhengende, svært forvirret og veldig aggressivt.  

23 videofiler viser Cho som snakker til kamera. Ingen blir nevnt med navn, men Cho snakker om religion, hat til rike mennesker og uttrykker at han ønsker hevn.

- Dere hadde hundre milliarder muligheter og måter å unngå dagen i dag, sier 23 år gamle Cho opptakene. – Beslutningen var deres. Nå har dere blod på hendene som aldri kan vaskes av, sier Cho på et utdrag som ble vist på NBC Nightly News onsdag kveld.

Den inneholder ingen bilder av selve skytingen, men inneholder referanser til hendelsen av typen: "Dette hadde ikke behøvd å skje".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer