- Dette hadde ikke skjedd med noen andre

Bhatti pågrepet i kveld mens han spiste is med datteren (6).

12 DAGER I FRIHET: Så lang tid tok det før Arfan Q. Bhatti ble pågrepet igjen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
12 DAGER I FRIHET: Så lang tid tok det før Arfan Q. Bhatti ble pågrepet igjen. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I kveld ble Arfan Q. Bhatti pågrepet mens han var hjemme, bare tolv dager etter at han slapp ut fra fengsel.

Bakgrunnen for at han ble pågrepet var at han ikke hadde meldt seg for politiet i går, slik han er pålagt å gjøre.

Spiste is med datteren
- Bhatti ble pågrepet hjemme mens han spiste is sammen med datteren (6), sier 31-åringens forsvarer, John Christian Elden til Dagbladet.

I morgen vil Bhatti bli framstilt for varetekt.

- Han ble pågrepet fordi han har brutt meldeplikten, og vil framstilles for varetektsfengsling i morgen, sa informasjonssjef i PST, Martin Bernsen, til Dagbladet tidligere i kveld.

Han vil ikke gå nærmere inn på omstendighetene rundt pågripelsen, men sier den skjedde uten dramatikk.

- Voldsom overreaksjon
Forsvarer Elden er ikke spesielt imponert over politiets måte å håndtere klienten på.

- Vi syns dette er en voldsom overreaksjon fra sikkerhetspolitiets side. Selv om han glemte en meldeplikt i går, kunne de bare ringt ham og minnet ham på det. I stedet valgte de å reise hjem til ham og hente ham. Det hadde ikke skjedd med noen andre, og er ikke vanlig praksis. Hvis ikke PST løslater ham i kveld får vi snakke med dommeren i morgen.

Bhatti ble pågrepet i sitt eget hjem, men forsvarer Elden sier det hele gikk rolig for seg.

- Det var en helt rolig og grei pågripelse, og han opplevde at politiet som kom beklaget at de måtte ta ham med, men de handlet på ordre fra sikkerhetspolitiet.

Fikk opphevet dom
For to uker siden opphevet Høyesterett den siste drapsforsøksdommen mot ham, i tillegg til at lagmannsretten avviste videre fengsling, og han slapp ut.

Bhatti er ilagt daglig meldeplikt for politiet fram til den siste straffesaken. Den dreier seg om skadeverk på andres bolig - og det er denne meldeplikten han nå har brutt.

Ifølge meldeplikten skal han melde seg for politiet én gang om dagen - og Bhatti meldte seg for seint i dag.

I et intervju med Dagbladet i helga slaktet Bhatti PST.

- Jeg vet hele tida hva PSTs neste trekk er. De er fullstendig inkompetente, sa mannen som ble stemplet som Norges farligste mann.

Han fortalte også om hvordan han forsøkte å unnslippe PST ved å legge igjen telefonen hjemme eller kjøre med forskjellige biler.

1037 dager i varetekt
Bhatti ble sluppet ut fra fengsel fredag for snart to uker siden, etter at Borgarting lagmannsrett avviste politiets krav om at han burde sitte i varetekt til neste straffesak mot ham kommer opp.

Bhatti hadde da sittet varetektsfengslet helt siden den såkalte terrorsaken ble rullet opp av PST i 2006.

Han ble frikjent for beskyldningene om terrorvirksomhet, og for to uker siden opphevet Høyesterett også dommen mot 31-åringen for forsettlig drapsforsøk.

UTE FRA ULLERSMO: Forrige fredag ble Bhatti hentet av forsvarer John Christian Elden i Ullersmo fengsel. Foto: SCANPIX
UTE FRA ULLERSMO: Forrige fredag ble Bhatti hentet av forsvarer John Christian Elden i Ullersmo fengsel. Foto: SCANPIX Vis mer