Søksmål mot staten:

Dette handler den historiske klimasaken om: - Vår tids Alta-sak

Rettssaken som nå pågår i Oslo Tingrett vekker interesse nasjonalt og internasjonalt.

SAKSØKER STATEN: Pressekonferanse med leder i Greenpeace Truls Gulowsen, samt Natur og Ungdom. Disse miljøorganisasjonene saksøker staten i en historisk klimarettssak. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SAKSØKER STATEN: Pressekonferanse med leder i Greenpeace Truls Gulowsen, samt Natur og Ungdom. Disse miljøorganisasjonene saksøker staten i en historisk klimarettssak. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag 14. november åpnet den historiske klimarettssaken som Greenpeace, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon har anlagt mot staten i Oslo tingrett.

Dette er første gang Grunnlovens paragraf 112 blir gjenstand for en rettslig prøving.

Oljeleting i BarentshavetI fjor sommer ble totalt 13 selskaper tildelt nye områder for oljeleting i det som omtales som 23. konsesjonsrunde. Noen av områdene ligger i Barentshavet, lenger nord og lenger øst enn det har vært oljeutvinning tidligere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer