Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per-Willy Amundsen (Frp) om Abid Rajas (V) angrep på Siv Jensen og Sylvi Listhaug

- Dette handler om Abid Rajas kamp for å bli Venstre-leder

- Hvis Venstre mener Frp er et brunt parti, bør de gå ut av regjeringen, sier Frp-representant Per-Willy Amundsen.

RAJA-KAMP: Frp-representant Per-Willy Amundsen mener Abid Rajas ferske kronikk med nye angrep på Siv Jensen og Sylvi Listhaug egentlig handler om Abid Rajas kamp for å bli Venstre-leder. Foto: Heik Junge /Scanpix
RAJA-KAMP: Frp-representant Per-Willy Amundsen mener Abid Rajas ferske kronikk med nye angrep på Siv Jensen og Sylvi Listhaug egentlig handler om Abid Rajas kamp for å bli Venstre-leder. Foto: Heik Junge /Scanpix Vis mer

I en ny kronikk i Aftenposten i dag fastholder og forsterker Venstre-politiker Abid Raja angrepet på Frp-toppene Siv Jensen og Sylvi Listhaug som han anklager for å bruke en brun retorikk.

Kronikken er stilet til statsminister Erna Solberg. Han skriver at retorikken til Siv Jensen og Sylvi Listhaug ikke er anstendig, og ber i realiteten Erna Solberg ta avstand fra deres retorikk «fordi det stinker av Frps retorikk».

- Drar Erna ned i gjørma

Frp-representant Per-Willy Amundsen velger å ikke ta Rajas angrep på alvor.

- Dette handler ikke lenger om politisk innhold, det handler ikke om «snikislamisering» eller innlegg på Facebook. Det handler om Abid Raja og hans posisjonering for å ta over Venstre. Abid Raja er opptatt av én sak, det er Abid Raja. Men så er han så ufin at han drar med seg statsminister Erna Solberg i gjørmebrytingen. Det fortjener hun ikke. Hun gjør bare jobben sin. Hun har bedt folk roe gemyttene, sier Amundsen til Dagbladet.

- Men Raja har åpenbart ikke hørt på statsministeren. Bidrar han til å svekke statsministerens autoritet?

Venstre-drama

- Nei. Raja tydeliggjør bare at han er ute etter å spille Trine Skei Grande ut over sidelinjen. Kanskje lykkes han. Han vet at Trine Skei Grande står mellom barken og veden. Hun er svekket som leder, og tør vel ikke ta avstand fra Raja fordi han har støttespillere i Venstre. Grande burde ta avstand fra Raja, men kostnaden er vel for stor. Dette er helt åpenbart et drama i Venstre.

- Hvordan reagerer du på måten Raja karakteriserer Frp? At dere driver brun propaganda?

- Jeg aksepterer ikke den typen klistremerker han bruker. Han forsøpler debatten, og prøver å hindre en helt legitim debatt om islam og en religionskritikk vi må ha i et sekulært samfunn. Å bli beskyldt for å drive brun propaganda, er totalt uakseptabelt. Grande har tidligere sagt at hun stiller seg bak Raja. Hvis Venstre mener Frp driver med brun propaganda, skjønner jeg ikke hvorfor de sitter i regjering med oss. Den eneste logiske konsekvensen er i så fall at de trekker seg ut, sier Amundsen.

- Kan glatt overse Raja

- Hva bør Erna Solberg svare?

- Hun har sagt det vi mener, og trenger ikke si mer. Hun har sagt at hun er uenig i ord som «snikislamisering», og det er en ærlig sak. Hun har også sagt at Raja har kommet med uriktig karakterisering av Frp. Hun kan glatt overse Raja, sier Amundsen.

Frp-nestor Carl I. Hagen mener Rajas kronikk først og fremst er et stormangrep på Erna Solberg.

- Lavmål

- Han sier det ikke rett ut, men han mener Erna Solberg bør få Frp ut av regjeringen. Han sier i realiteten at partiets leder og nestleder driver med brun propaganda. Han har senket seg til et lavmål ved å bruke mindreåriges følelser, sier Hagen.

- Skader Rajas angrep Frp på noen måte?

- Nei. Jeg har blitt kalt rasist hele mitt liv, og det har bare styrket Frp. Men det skader samarbeidet mellom stortingsgruppene, sier Hagen.

Rajas lederkamp

Han velger i likhet med Amundsen å tolke Rajas kronikk som ledd i hans kamp for å bli Venstre-leder.

- Jeg velger å tro at Raja opererer på vegne av seg selv. Det som er mer alvorlig, er at han går til stormangrep på Erna Solberg. Hun oppfordret nettopp til å roe ned gemyttene, og se framover. Det var høy temperatur på slutten av valgkampen, men nå er den over. Det er Raja som velger å ta fram temaet. Trine Skei Grande bør si seg hjertens uenig med Raja og ta avstand fra hans karakteristikk av Frp,. sier Hagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling