- Dette har bibelske proporsjoner

Hillary Clinton om jordskjelvkatastrofen på Haiti. Etterskjelv i kveld.

STORE ØDELEGGELSER: Skadene er enorme på Haiti. Foto: AP Photo/Ricardo Arduengo/Scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Skadene er enorme på Haiti. Foto: AP Photo/Ricardo Arduengo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Haiti ble i dag rammet av et mindre etterskjelv etter det store jordskjelvet tirsdag kveld som har skapt enorme ødeleggelser på øya.

Haitis statsminister Jean-Max Bellerive sa i kveld at han fryktet at 100 000 mennesker har omkommet.Bill Clinton, som er FNs spesialutsending til Haiti, holdt for kort tid siden en følelsesladet appell på CNN, der han ba folk om å gi nødhjelp raskt.

Hans kone, USAs utenriksminister Hillary Clinton, har på sin side avlyst en tur til Asia og Oseania på grunn av jordskjelvet, og bidratt til å koordinere USAs hjelpeinnsats.- Dette har bibelske proporsjoner, sier hun ifølge blant annet Washington Post.

- Det er så tragisk for Haiti og det haitiske folk. De har hatt fire orkaner bare det siste året. Vi hadde en god plan som vi hadde god tro på, men så kommer moder jord og jevner stedet med jorda, sier hun.

Norge har i dag lovet å gi støtte til Haiti. Det gjør også Clinton og USA.

- Vi kommer til å gi den hjelpa vi kan for å hjelpe dem å komme gjennom nok en katastrofe. Vi jobber så aktivt vi kan under ekstremt utfordrende forhold, sier Clinton.Det er frykt for plyndringer og opptøyer i hovedstaden Port-au-Prince, og det er hørt skudd i gatene.Leger uten grenser, Røde Kors og Kirkens nødhjelp er alle i ferd med å sende mannskaper og materiell til Haiti fra Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer