Dette har Biden endret i Det ovale kontor

En ny president byr ikke bare på politiske forandringer, men også dekorative. Slik ser Det ovale kontor ut under Joe Biden.

PÅ PLASS: Etter et valg med en flere udokumenterte påstander og krasse ordlag fra Donald Trump, er Joe Biden endelig på plass i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

PÅ PLASS: Etter et valg med en flere udokumenterte påstander og krasse ordlag fra Donald Trump, er Joe Biden endelig på plass i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld møtte Joe Biden pressen på sin første dag i Det ovale kontor. Før han ble innsatt som USAs 46. president, hadde hans forgjenger, Donald Trump, allerede flyttet til prakteiendommen sin i Palm Beach i Florida. Og med seg hadde han tatt med alle eiendelene sine, kunne bilder vise.

I tillegg til å reversere deler av Trumps politikk på dag én, har Biden også dekorert det mektige kontoret etter egen smak.

Blant det som er byttet ut, er Trumps bilde av USAs sjuende president, Andrew Jackson. Det har Biden erstattet med et bilde av den amerikanske statsmannen Benjamin Franklin, ment for å signalisere sin interesse for vitenskapen, skriver Washington Post.

BORTE: Trumps bilde av USAs syvende president, Andrew Jackson, er nå byttet ut med en annen amerikansk skikkelse. Foto: Alex Brandon / NTB
BORTE: Trumps bilde av USAs syvende president, Andrew Jackson, er nå byttet ut med en annen amerikansk skikkelse. Foto: Alex Brandon / NTB Vis mer

Også et massivt portrett av USAs 32. president, Franklin D. Roosevelt, henger nå på en av veggene i rommet. Det kan trekkes en klar parallell mellom ham og Biden, legger Washington Post til. Roosevelt hjalp landet ut av betydelige kriser, mens Biden nå står overfor flere.

Det er også satt opp malerier av USAs tredje president, Thomas Jefferson, og den kjente finansmannen og politiske skikkelsen i USAs tidligste år, Alexander Hamilton. Hamilton ble regnet som leder for føderalistpartiet og sto i motsetning til de republikanske demokratene og Jefferson. Ved presidentvalget i 1800 støttet han likevel i en viss grad Jefferson framfor Aaron Burr.

VILL HYLLEST: Amanda Gorman (22) hylles etter at hun leste opp diktet «The Hill We Climb» under innsettelsesseremonien til Joe Biden. Video: AP Vis mer

De to skal representere en sterk uenighet i politikken, men at det går an å jobbe sammen mot et felles mål.

En skulptur av Martin Luther King jr., Rosa Parks og Robert Kennedy står også nå på flere bord langs veggene i rommet , viser bilder.

Se hvordan Det ovale kontoret ser ut under Biden, her:

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer