Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette har de klart

Kartleggingen av det menneskelige arvestoffet vil si at vi får kunnskap om hvordan de tre milliarder baseparene som genomet inneholder, snor seg gjennom cellene våre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen finnes det mellom 50000 og 100000 gener. Hvert gen styrer et bestemt protein, og til sammen lager genene oppskriften på hvordan kroppen skal se ut og fungere. Selv om forskerne nå har kartlagt genene, vet de fortsatt ikke hvilke gener som styrer hvilke proteiner. Forvirret? Det enkleste er å tenke seg at du vil lære deg finsk. Du får utlevert en liste over alle finske ord, men uten at du får vite hva de betyr. Så langt er genforskerne kommet i dag med 97 prosent av genomet. Det betyr at vi står ved begynnelsen til den virkelige jobben:

Å finne ut hvordan hvert enkelt gen bestemmer eller påvirker hvordan vi ser ut, oppfører oss og blir syke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling