Dette har du aldri sett noen gjøre før

Jetmannen Yves (51) med spektakulært stunt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sveitseren Yves Rossy, alias Jetmannen, hoppet i går for første gang ut fra en luftballong med sine karakteristiske «hjemmesnekrede» jetvinger.

Loop foran ballongen 51-åringen er den første som flyr med en vinge med jetmotor, og for å gjøre stuntet mer spektakulært ville Jetman gjøre en loop rett foran ballongen i 2000 meters høyde.

Rossy har tidligere flydd over Alpene og Den engelske kanal med sine hjemmelagede vinger. Han gjorde også et forsøk på å fly over Giabraltarstredet, uten sukses s.
 
Vil til Grand Canyon Gårsdagens oppvisning var vellykket, og Rossy landet trygt på en jorde med fallskjerm etter flyturen. Vingekonstruksjonen veier rundt 60 kilo, inkludert flybensin. På grunn av brannfaren, er han iført en flammesikker drakt.

Rossy sa til AP at han fortsatt håper å fly gjennom Grand Canyon i Arizona, men at han venter på tillatelse fra amerikanske myndigheter.

Tidligere jagerpilot Rossy er tidligere jagerpilot, og han jobber nå som pilot for Swiss airlines. På fritiden holder han imidlertid på med sine egne flyprosjekter.

NYTT STUNT: Sveitseren Yves Rossy (t.v) gjennomførte sammen med briten Brian Jones et nytt luftig stunt med sine jetvinger i går. Denne gang fra en luftballong. Foto: Scanpix
NYTT STUNT: Sveitseren Yves Rossy (t.v) gjennomførte sammen med briten Brian Jones et nytt luftig stunt med sine jetvinger i går. Denne gang fra en luftballong. Foto: Scanpix Vis mer

I 2006 fikk han jetvingene sine i lufta for første gang, og han svevde da over bakken i seks minutter. I mai to år senere knuste han sin tidligere rekord, og var ti minutter i lufta med en fart opp mot 300 kilometer i timen.

KLAR, FERDIG: Yves Rossy gjør seg klar... Foto: Scanpix
KLAR, FERDIG: Yves Rossy gjør seg klar... Foto: Scanpix Vis mer
I LUFTA: ...og så svever han i det fri over sveitsisk jord. Foto: Scanpix
I LUFTA: ...og så svever han i det fri over sveitsisk jord. Foto: Scanpix Vis mer
Dette har du aldri sett noen gjøre før