Dette har du faktisk ikke lov til på søndager

Irriterer du deg over bråk fra naboens gressklipper?

IKKE HELT LYDLØST: De aller fleste ser kanskje mellom fingrene på dette, men politiet mottar stadig meldinger fra folk om plagsomme naboer som ikke overholder loven. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
IKKE HELT LYDLØST: De aller fleste ser kanskje mellom fingrene på dette, men politiet mottar stadig meldinger fra folk om plagsomme naboer som ikke overholder loven. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det frister kanskje å klippe plenen eller å fyre opp motorsaga på en solfylt fridag. Og kanskje passer det godt å sette i gang med oppussing av det ikke helt lydløse slaget.

Mai er en måned med mange helligdager, og det er ikke alle som respekterer loven om helligdagsfred. De aller fleste ser kanskje mellom fingrene på dette, men politiet mottar stadig meldinger fra folk om plagsomme naboer som ikke overholder loven. 

Har fått flere støyklager Politiet i Haugesund mottok søndag flere meldinger om plagsomme naboer som klippet plenen. Politiet oppfordrer folk til å overholde helligdagsfredloven. Det meldte Sør-Vest politidistrikt på Twitter tidligere i kveld.

Til Dagbladet sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Tore Frøyland-Jensen, at de har mottatt noen meldinger om støy de siste timene, og at han derfor meldte om dette på Twitter, slik at folk skulle se at politiet var klar over det.

- Det er ofte folk som irriterer seg på naboen, men som ikke tør å si ifra selv. Det er ikke sikkert at det blir bedre naboforhold av å sende politiet på nabodøra, sier Frøyland-Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.