Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette har du faktisk ikke lov til på søndager

Irriterer du deg over bråk fra naboens gressklipper?

IKKE HELT LYDLØST: De aller fleste ser kanskje mellom fingrene på dette, men politiet mottar stadig meldinger fra folk om plagsomme naboer som ikke overholder loven. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
IKKE HELT LYDLØST: De aller fleste ser kanskje mellom fingrene på dette, men politiet mottar stadig meldinger fra folk om plagsomme naboer som ikke overholder loven. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det frister kanskje å klippe plenen eller å fyre opp motorsaga på en solfylt fridag. Og kanskje passer det godt å sette i gang med oppussing av det ikke helt lydløse slaget.

Mai er en måned med mange helligdager, og det er ikke alle som respekterer loven om helligdagsfred.

De aller fleste ser kanskje mellom fingrene på dette, men politiet mottar stadig meldinger fra folk om plagsomme naboer som ikke overholder loven. 

Har fått flere støyklager Politiet i Haugesund mottok søndag flere meldinger om plagsomme naboer som klippet plenen. Politiet oppfordrer folk til å overholde helligdagsfredloven. Det meldte Sør-Vest politidistrikt på Twitter tidligere i kveld.

Til Dagbladet sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Tore Frøyland-Jensen, at de har mottatt noen meldinger om støy de siste timene, og at han derfor meldte om dette på Twitter, slik at folk skulle se at politiet var klar over det.

- Det er ofte folk som irriterer seg på naboen, men som ikke tør å si ifra selv. Det er ikke sikkert at det blir bedre naboforhold av å sende politiet på nabodøra, sier Frøyland-Jensen.

Lov som skal gi høytiden ro og verdighet Med unntak av 1. og 17. mai, skal det være stille på helligdager her i landet. Loven om helligdagsfred skal sikre at ingen noe sted forstyrres av «utilbørlig larm».

Hvilke aktiviteter som regnes som «utilbørlig larm» blir en skjønnssak for politiet. Som regel anmoder politiet folk om å avslutte arbeidet, men politiet har anledning til å gi bøter dersom folk ikke respekterer anmodningen.

På Kristi himmelfartsdag torsdag, sa politiet i Oslo til NRK at deres patruljer måtte rykke ut mange ganger for å få folk til å stanse bråkete aktiviteter.

Politiet måtte ikke bare oppsøke private hager, men også støy fra byggeplasser forstyrret helligdagsfreden.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling