Thomas Cook og Ving Norge

Dette har du krav på ved konkurs

Enkelte kunder kan miste alt, andre får refundert hele reisen ved en eventuell konkurs som påvirker norske Ving.

TURBULENS: Thomas Cook, som eier det norske reiseselskapet Ving, risikerer konkurs. Skulle det skje, er det uvisst hvordan norske reisende blir påvirket. Foto: Tim Goode / AP / NTB scanpix
TURBULENS: Thomas Cook, som eier det norske reiseselskapet Ving, risikerer konkurs. Skulle det skje, er det uvisst hvordan norske reisende blir påvirket. Foto: Tim Goode / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag sitter selskapet Thomas Cook i krisemøte for å unngå konkurs.

Thomas Cook er moderselskapet til norske Ving, som søndag har over 9000 nordmenn på reise over hele verden.

Hvordan en eventuell Cook-konkurs vil påvirke norske Ving, er uvisst.

Tore Bråthen, professor for institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI, sier at selv om Thomas Cook har 100 prosent eierskap i Ving, er det ikke automatikk i at Ving rammes.

- Jeg må ta forbehold om at jeg ikke vet konstellasjonen her, men Ving vil nok leve videre i beste velgående. De aksjene Thomas Cook eier i Ving, vil formentlig bli overført til andre. Hvis dette er gode eiere, kan det bli riktig bra for Ving, sier han.

Pakkereise-garanti

Pia Cecilie Høst er leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet. Dersom en eventuell konkurs skulle medføre at norske kunder blir rammet, vil reisende i de fleste tilfeller ha krav på reisen eller pengene tilbake.

- Hvis Ving ikke er konkurs, skal de sørge for at reisen går som den skal, sier Høst til Dagbladet.

Dersom Ving skulle bli slått konkurs, har pakkereise-kunder krav på pengene tilbake gjennom Reisegarantifondet. Hvorvidt reisende i utlandet må bestille hjemreisen selv i en slik situasjon, kan ikke Høst svare på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer