- Dette har gått for langt

Fetteren til skuddofferet (30) på Furuset om konflikten med den andre parten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På vegne av den 30 år gamle norsk-pakistaneren og familien, uttaler hans 25 år gamle fetter seg:


- Vi er preget og kraftig provosert av skyteepisoden. Dette har bare gått for langt. Å dukke opp på den måten utenfor hans eget hjem er å involvere tredjeparter som ikke har med dette å gjøre i det hele tatt.

Med «dette» mener 25-åringen den konflikten som har pågått over lengre tid mellom medlemmer av hans familie og andre personer i Oslo som han ikke vil navngi.

Blant annet har 30-åringens yngste bror på 19 år fått flere drapstrusler mot seg. Broren kom nylig tilbake til Norge etter et opphold i Pakistan.

- Hvordan har disse drapstruslene blitt kommunisert?

- Nei, det kan jeg ikke gå inn på. Men jeg kan bekrefte at han har blitt truet på livet, sier hans fetter.

- Stoler på politiet

Fetteren til den 30 år gamle norsk-pakistaneren ønsker ikke å komme med noen spekulasjoner om hvem gjerningsmennene bak skytingen kan være.

HAR TILLIT: Fetter av den 30 år gamle mannen som ble skutt på Furuset fredag stoler på at politiet gjør jobben sin. De var på plass med store styrker på Furuset i fredag kveld. Her er operativ uteleder Rune Instebø. Foto: JON TERJE PEDERSEN
HAR TILLIT: Fetter av den 30 år gamle mannen som ble skutt på Furuset fredag stoler på at politiet gjør jobben sin. De var på plass med store styrker på Furuset i fredag kveld. Her er operativ uteleder Rune Instebø. Foto: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

- Nei, vi stoler på at politiet gjør jobben sin. Men vi i familien vil sette stor pris på om det kommer en oppklaring i denne saken, sier fetteren.


- Hva vil familien gjøre hvis det ikke blir en oppklaring i saken?

- Nei, det kan jeg ikke kommentere.

Skutt i skulder, hofte og ansikt

30-åringen ligger på Ullevål universitetssykehus med skader på flere steder etter gårsdagens skyting. Han ble blant annet skutt i skulder og rett over hofta. Den andre mannen som var tilstede ble beskutt i ansiktet, kan fetteren fortelle.

- Vi takker han der oppe for at det ikke gikk verre og at min fetter fortsatt er live. Han ble operert helt inntil 3-4-tiden i natt (natt til lørdag, red. anm.) Etter omstendighetene har han det bra, men det er klart vi ser svært alvorlig på dette, sier 25-åringen.

I skyteepisoden fredag kveld på Furuset i Oslo ble en 30-åring og en 26-åring beskutt. Politiet utelukker ikke flere gjerningsmenn utover en person de pågrep i går. De oppfordrer til flere tips om saken, særlig fra det norsk-pakistanske miljøet, sa politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt i går.

Abrahamsen bekreftet overfor pressen i går at de mener 30-åringen har tilknytning til B-gjengen i Oslo.

Etter det Dagbladet.no erfarer, kan skyteepisoden være en hevn etter skytingen på Aker brygge i fjor sommer.

Fetteren benekter på det sterkeste ryktene om at 30-åringen skal være gjengleder for B-gjengen.

- Han er familiemann og driver sitt eget firma innen transport. Det er grunnløse rykter, hevder 25-åringen.

Ønsker fred

25-åringen hevder at det har vært forsøk på megling mellom partene.

- Vi har vært i dialog, men det blir vanskelig å stole på folk når de holder på sånn. Det tyder jo på at de ikke vil ha fred, sier han.

Det nære familiemedlemmet til 30-åringen som ble beskutt antyder at konfliktnivået nå har nådd en grense. Han vil imidlertid ikke si om konflikten vil trappe opp eller ned.