- Dette har ikke noe i offentligheten å gjøre

NAV-dokumenter, sykemeldinger og andre intime opplysninger om arbeidstakere flyter på internett.

REAGERER: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet påpeker at det er klare regler for at arbeidsgivere skal sikre at data om ansatte ikke kommer på avveie. Han mener Dagbladets avsløringer er svært alvorlige. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
REAGERER: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet påpeker at det er klare regler for at arbeidsgivere skal sikre at data om ansatte ikke kommer på avveie. Han mener Dagbladets avsløringer er svært alvorlige. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Intime og personlige opplysninger er ikke nødvendigvis så trygge hos sjefen som du kanskje trodde.

I forbindelse med artikkelserien «Null CTRL» har Dagbladet funnet flere tusen åpne databaser og servere på nettet i Norge, mange tilhørende større og mindre norske selskaper.

Brannberedskapen for 39 av 44 kommuner i Nordland, detaljerte dokumenter om norsk oljebransje, informasjon om barn på hemmelig adresse, sensitive kundedata og dokumenter om Ørland flystasjon er bare noe av det som har ligget ubeskyttet på Internett.

NAV-dokumenter Men også sensitiv informasjon om ansatte blir lagt i åpne servere og databaser på nettet.

Dagbladet har kommet over alt fra sykemeldinger og NAV-dokumenter til medarbeidersamtaler og lønnsdata, lagret ubeskyttet av sjefen - tilsynelatende helt uforvarende.

- Veldig mye av det du nevner dere har funnet, er enten personlig eller sensitiv informasjon. Det er klare regler for at arbeidsgiver har et ansvar for å sikre at dette ikke kommer på avveie, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

- Veldig alvorlig - Dette har ikke noe i offentligheten å gjøre. Dette er strengt interne ting, som ikke engang alle på arbeidsplassen skal se. Det er veldig alvorlig det dere har avdekket, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer