Politigranskingen:

Dette har ikke rus-foreningen svart på

Norsk Narkotikapolitiforening har protestert på granskingen av politiets forhold til foreningen. Dette er spørsmålene granskerne har stilt dem.

NESTLEDER: Geir Evanger er nestleder i Norsk Narkotikapolitiforening, som har protestert mot måten granskerne jobber. Her avbildet som aktor under rettssaken mot den såkalte IS-kvinnen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NESTLEDER: Geir Evanger er nestleder i Norsk Narkotikapolitiforening, som har protestert mot måten granskerne jobber. Her avbildet som aktor under rettssaken mot den såkalte IS-kvinnen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Når NNPF bruker begrepet «kunnskapsbasert», hva legges i dette?»

Slik lyder ett av nærmere 90 spørsmål stilt av Rolleforståelsesutvalget til Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Spørsmålene er en del av den pågående granskingen av politiets forhold til den private interesseorganisasjonen, som ble iverksatt etter påstander om rolleblanding.

De ble sendt i et brev til NNPF 5. mai, etter at utvalget hadde hatt samtaler med representanter for foreningen.

NNPF mener på sin side at utvalget, gjennom informasjonen de ber om, går langt utover sitt mandat - slik Dagbladet omtalte torsdag.

Som svar på spørsmålene fra utvalget sendte de 14. juni et advokatskrevet brev der de protesterer på måten utvalget jobber på, og ber Justisdepartementet ta grep. Tidligere har de også nektet å utlevere dokumenter.

Utvalget har oppfattet at NNPF ikke ønsker å svare på spørsmålene, men det avviser advokaten som representerer foreningen, Hans Marius Graasvold.

- NNPF vil svare på enkelte av dem, men ønsker først en avklaring fra Justisdepartementet, sier han til Dagbladet og viser til brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer