- Dette har ikke Støttegruppa noe med

Utøya-pårørende Jarl Robert Christensen er en av de 202 privatpersonene som har søkt om at Utøya fredes.

PLANER FOR UTØYA: Slik vil Utøya  se ut i framtida, ifølge de nye planene for øya. 202 privatpersoner har imidlertid nå søkt om at øya fredes, og Jarl Robert Christensen, som er en av dem, mener at Støttegruppa ikke bør uttale seg om denne søknaden.  Foto: Illustration by Mir AS, Architecture by Fantastic Norway AS
PLANER FOR UTØYA: Slik vil Utøya se ut i framtida, ifølge de nye planene for øya. 202 privatpersoner har imidlertid nå søkt om at øya fredes, og Jarl Robert Christensen, som er en av dem, mener at Støttegruppa ikke bør uttale seg om denne søknaden. Foto: Illustration by Mir AS, Architecture by Fantastic Norway AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 202 privatpersoner har sendt brev til AUF, Hole kommune, Buskerud fylkeskommune og Riksantikvaren der det bes om at Utøya fredes.

Jarl Robert Christensen, som mistet dattera Birgitte Smetbak på Utøya i fjor, er en av disse 202.

Han sier til Dagbladet at han reagerer på at Nasjonal Støttegruppe i dag går ut og kommenterer dette brevet.

- Dette er et privat initiativ, og har ingenting med Nasjonal Støttegruppe å gjøre, sier Christensen.

- Rakker ned på oss Han viser til leder Trond Blattmans uttalelse i Dagbladet tidligere i dag:

- De etterlatte som utgjør disse 202 navnene representerer etter det vi vet under halvparten av etterlattefamiliene. Mange etterlattefamilier er ikke kjent med brevet som er sendt fra denne gruppen og er heller ikke spurt om de vil skrive under, sa Blattmann.

Christensen mener at han og de 201 andre privatpersonene blir tilsidesatt.

- Jeg stiller meg uforstående til hvorfor Støttegruppa blander seg inn i denne saken, og rakker ned på oss og knebler oss på denne måten. Dette er en privat søknad, og har ingen ting med Støttegruppa å gjøre. Mange etterlatte og overlevende er ikke medlem av Støttegruppa, og i denne saken taler ikke Støttegruppa vår sak, sier Christensen.

- Dette er en  sak som ikke er åpen for verken diskuskjon eller debatt, for vi har sendt søknaden allerede og bedt myndighetene ta avgjørelsen, legger han til.

- For rask avgjørelse Som Dagbladet skrev tidligere i dag, opprettet tidligere NDL-leder Ronny Alte en Facebook-gruppe for fredning av Utøya, etter at TV2 i går bragte nyheten om at de 202 privatpersonene ønsker å frede øya.

- Ronny Alte må få gjøre hva han vil. Om han vil starte en slik gruppe må han få lov til det, for vi har jo ytringsfrihet her i landet, sier Christensen.

Ifølge ham er det flere etterlatte og overlevende som synes avgjørelsen om Utøyas framtid ble tatt for raskt.

-  Dette går så fort. Fortsatt er det flere etterlatte som ikke har vært på Utøya. De har ikke greid det enda, men nå skal flere bygg rives. Det er ikke å tenke på etterlatte interesser, sier Christensen.

- Får ikke rive TV2 melder i kveld at Hole kommune har bestemt at AUF ikke får lov til å rive noen bygg på Utøya før de er blitt mer enige med de etterlatte om øyas framtid.

I søknaden til kommunen har AUF bedt om å få rive kafébygget og pumpehuset, noe mange av de etterlatte er svært kritiske til. Kommunen sier til TV 2 at AUF ikke vil få tillatelse til å rive noen bygg før de berørte partene er blitt enige om Utøyas framtid

SENDT SØKNAD: Jarl Robert Christensen, som mistet dattera Birgitte Smetbak på Utøya i fjor, er en av de 202 privatpersonene som har søkt om at Utøya fredes. Han reagerer på at Nasjonal Støttegruppe etter 22. juli kommenterer denne søknaden. Foto: Privat
SENDT SØKNAD: Jarl Robert Christensen, som mistet dattera Birgitte Smetbak på Utøya i fjor, er en av de 202 privatpersonene som har søkt om at Utøya fredes. Han reagerer på at Nasjonal Støttegruppe etter 22. juli kommenterer denne søknaden. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer