Dette har NASA aldri gjort før

Romfartsorganisasjonen tok grep for å gi svar på over 800 UFO-observasjoner.

LIV I ROMMET: En uavhengig gruppe med forskere og eksperter i regi av Nasa er satt sammen i et panel for å studere UFOer. Video: Nasa og Pentagon. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden det første mennesket vendte hodet opp mot himmelen, har vi latt oss forundre over alt vi ser rett over hodet på oss – himmelen, stjernene, uendeligheten.

Det mangler heller ikke på spørsmålene vi har stilt oss: Finnes det liv der ute i verdensrommet? Dersom det gjør det, er de i stand til å reise mellom galakser? Kan de komme hit? Og ikke minst:

Har de allerede vært her?

Risikovurdering

I et forsøk på å finne svaret, opprettet NASA i 2022 et panel som skulle studere omkring 800 rapporter om mystiske, uidentifiserte flygende objekter (UFO) samlet over flere tiår.

Panelet besto av 16 personer og inkluderte eksperter på alt fra fysikk til astronomi.

Onsdag denne uka ble en merkedag i den amerikanske romfartsorganisasjonens historie. For første gang inviterte NASA til et folkemøte der tema var UFO-observasjoner.

- Tilstedeværelsen av UFO-er vekker bekymring for sikkerheten til himmelen vår, sa Daniel Evans, assisterende administrator for forskning ved NASA, til de frammøtte.

- Det er denne nasjonens forpliktelse å avgjøre om disse fenomenene utgjør potensiell risiko for luftromssikkerheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer