- Dette har stor betydning for kommunen

200 arbeidsplasser er berørt av storbrannen i Hokksund. Ordfører frykter konkurser og permitteringer. - Vi er allerede i kontakt med nav.

EKSPLOSJONSARTERT:  Brannen i industriområdet var eksplosjonartet og spredde seg raskt. Foto: Ole Christian Nordby
EKSPLOSJONSARTERT: Brannen i industriområdet var eksplosjonartet og spredde seg raskt. Foto: Ole Christian Nordby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eiker Næringspark, et stort industriområde på cirka 20 000 kvadratmeter ble i natt rammet av en eksplosjonsartet brann.

En rekke bedrifter, blant dem Eiker Motorshop, som omtaler seg selv som Norges største dekksenter, er rammet.

- Nesten hele bygningsmassen er totalskadd og vil brenne ned, opplyser operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud operasjonssentral.

80 personer som bodde i nærområdet ble evakuert i natt, men etter at brannvesenet i 8-tiden slo fast at eksplosjonsfaren var over, får disse nå komme hjem.

Brannen får likevel store konsekvenser for Hokksund by og Øvre Eiker kommune.

200 arbeidsplasser - Dette har stor betydning for kommunen. Det er 200 arbeidsplasser på dette området. Jeg har vært ved branntomta i morges. Den største bygningen er totalt nedbrent. Fortsatt er det enkelte bygg som er intakte, men de kan likevel være røyk og vannskadet slik at de ikke vil kunne brukes. Omfanget er enn så lenge litt uklart,  sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad til Dagbladet. Hun sitter i morges i et møte med næringslivet i kommunen.

- Vi holder et informasjonsmøte for næringslivet nå. Kommunen har også tatt kontakt med nav for å finne ut hva vi gjør med de som er berørte og blir permittert, sier ordføreren.

Den store skrekken er at brannen kan føre til konkurser, slik at arbeidsplassene går tapt. Ordføreren forteller at de hører med andre næringsdrivende i området om de har tilgjengelige næringseiendommer.

BRENNER NED TIL GRUNNEN:  Nesten hele bygningsmassen er totalskadd og vil brenne ned til grunnen, opplyser politiet. Foto: Ole Christian Nordby
BRENNER NED TIL GRUNNEN: Nesten hele bygningsmassen er totalskadd og vil brenne ned til grunnen, opplyser politiet. Foto: Ole Christian Nordby Vis mer

- Vi har en god dialog, men som sagt, foreløpig vet vi ikke helt omfanget av konsekvensene før de berørte får ta seg inn i lokalene å se skadeomfanget, sier hun.

Advarer mot røyk Ordføreren forteller at det er en del røyk i området.

- Det er uansett ikke gunstig å puste inn røyk. Vi oppfordrer derfor folk om å lukke dører og  vinduer. Derimot er det ikke helseskadelige gasser i røyken, det har vi fått brakt på det rene. Det har vært en del propanflasker som har eksplodert, men ikke farlige gasser, sier hun.

Brannen ble meldt til politiet 2.26 i natt.  Brannvesenet var raskt på stedet, men brannen utviklet seg svært raskt og var ikke mulig å stoppe, opplyser politiet i en pressemelding.

Strømmen i nærområdet er stengt av.  Jernbanelinja forbi branntomta var tidligere i morges stengt, men er nå åpnet igjen.

STORT OMRÅDE EVAKUERT:  80 personer ble evakuert fra nærområdet under brannen i natt. Disse har nå fått vende tilbake til husene sine. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORT OMRÅDE EVAKUERT: 80 personer ble evakuert fra nærområdet under brannen i natt. Disse har nå fått vende tilbake til husene sine. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer