NEDRINGT: Mandag fikk coronatelefonen i Trondheim kommune 321 henvendelser. Det er det høyeste antallet på en dag siden 19. mars. Foto: NTB Vis mer

- Dette har vært «all time high»

Coronatelefonen i Trondheim opplever en enorm pågang.

Publisert

I en pressemelding tirsdag morgen skriver Trondheim kommune at det har vært rekordmange henvendelser til coronatelefonen. Ikke siden 19. mars har det kommet like mange telefoner på en dag.

Mandag tok den kommunale telefonen 321 samtaler.

- Dette har vært «all time high». Vi har hatt en del trykk før, men tidligere ikke over 276 henvendelser, så dette er virkelig en økning, sier kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune til Dagbladet.

FOLKSOMT: Den spanske turistsektoren kan bli hardt rammet av de nye karantenepåleggene og reiserådene. Nå hevder myndighetene i landet at coronasmitten er under kontroll. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Folk på norgesferie

Hun sier at de har undersøkt hva som er grunnen til den store økningen.

- Vi har siste tiden hatt noen tilfeller av Trondhjemmere som har blitt smittet i «grønne» land. Vi spekulerte i om økningen var blant folk som har vært utenlands, sier Røsstad.

- Men da viste det seg at de fleste var folk som hadde reist i Norge, og fått forkjølelsessymptomer. Mange hadde planlagt å reise videre og ville forsikre seg om at det var greit, sier hun videre.

Fellesferie

Mange av dem som ringte ville teste seg, forteller Røsstad.

- I går rakk de ikke å teste alle som ville teste seg, så de går doble skift på testingen i dag og torsdag, for å få tatt unna, sier hun.

- Det er jo ferie for testerne også, så det er ikke så lett å få folk, men de vi har gjør en kjempeinnsats, forteller Røsstad.

Helsedirektoratet opplyser til Dagbladet at de ikke har opplevd noen merkbar økning i henvendelsene til den nasjonale coronatelefonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer