- Dette har vi sagt i åtte år

Frp-leder Siv Jensen undrer seg over anledningen Venstre og KrF har benyttet for å snakke om en borgerlig regjering uten Frp.

UNDRER SEG: - Siden 2005 har vi sagt to ting: Vi ønsker å diskutere en eventuell regjering med alle partiene på borgerlig side. Og vi har like lenge sagt at vi ikke kommer til å støtte en regjering vi selv ikke er en del av. At vi vil ha innflytelse på politikken, er ikke spesielt overraskende. Og vi har også vært klare på hvilke saker som er viktig for oss, og det bør heller ikke være spesielt overraskende, sier Jensen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
UNDRER SEG: - Siden 2005 har vi sagt to ting: Vi ønsker å diskutere en eventuell regjering med alle partiene på borgerlig side. Og vi har like lenge sagt at vi ikke kommer til å støtte en regjering vi selv ikke er en del av. At vi vil ha innflytelse på politikken, er ikke spesielt overraskende. Og vi har også vært klare på hvilke saker som er viktig for oss, og det bør heller ikke være spesielt overraskende, sier Jensen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kommende helg inntar stort og smått i Fremskrittspartiet Gardermoen for å avholde landsmøte.

Nå i ettermiddag møtte partileder Siv Jensen pressen i forkant av et landsmøte som avholdes i partiets 40. jubileumsår.

Hun varslet at landsmøtet kom til å være preget av at partiet er inne i et jubileumsår, før hun gikk videre til å bekrefte at det er de tradisjonelle Frp-sakene som kommer til å domminere: Kutt i skatte- og avgiftsnivået, asyl- og innvandring, eldreomsorg og helse.

- På landsmøtet kommer det til å bli vedtatt politikk som meget vel kan bli gjeldende politikk etter valget, sa Jensen.

Det var likevel ikke Frp-politikk, men regjeringsspekulasjoner på borgerlig side, som preget pressekonferansen.

Mann over bord på bøljan blå? Siv Jensens parti ligger godt an til å innta regjeringskontorene etter valget i september, selv om partiets oppslutning er under halvparten av hva det var forut for valget i 2009. Imidlertid har det vært samling på borgerlig side om å vippe den rødgrønne regjeringen ut av regjeringskontorene, tross enkelte skjær i sjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer